شکار گازهای گلخانه‌ای با فناوری مولکولی

شیمیدانان دانشگاه هیوستون موفق به ساخت یک مولکول متخلخل شدند که قادر است حجم زیادی از گازهای گلخانه‌ای موجود در جو را به دام بیاندازد.

شیمیدانان دانشگاه هیوستون موفق به ساخت یک مولکول متخلخل شدند که قادر است حجم زیادی از گازهای گلخانه‌ای موجود در جو را به دام بیاندازد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، پروفسور اوجن میلجانیک، محقق و شیمیدان دانشگاه هیوستون ضمن ابراز نگرانی از افزایش چشمگیر گازهای گلخانه‌ای در جو اظهار داشت: با اینکه گازهای بسیاری در ایجاد پدیده گلخانه‌ای نقش دارند، اما مولکول ‌دی‌اکسیدکربن به نسبت، نقش بیشتری در افزایش تاثیر گازهای گلخانه‌ای دارد.

وی در ادامه افزود: شیمیدانان این مرکز پس از تحقیقات فراوان موفق به ساخت مولکول متخلخلی شدند که قادر است بیش از 75 درصد از وزن خود، بخار گازهای گلخانه‌ای را به دام اندازد. این مولکول قادر است سایر گازهای گلخانه‌ای نظیر فریون و فلوروکربن‌ها را نیز به دام اندازد.

یکی از مزایای این ساختار مولکولی، مقاومت در برابر آب است، چرا که بدون استفاده از ساختارهای آهن می‌تواند علاوه بر وزن سبک در جذب ساختار مولکول‌های گلخانه‌ای نیز بسیار موثر باشد.

از دیگر مزایای این ساختار، قابلیت آن برای بازیافت هنگام نیاز است، زیرا این ساختار مولکولی تا دمای 280 درجه پایدار است و می‌توان با افزایش دمای مولکول ترکیبات آن را بازیابی کرده و گازهای گلخانه‌ای را به دام انداخت.

این تحقیق در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۹ آذر ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93091911878
  • خبرنگار :