معاون علمی و تقسیم کار مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارای ویژگیهایی چون منطبق بودن بر شرایط عینی جامع، ناظر بر حل مسایل اساسی جامعه، مورد اجماع جامعه دینی و علمی و زمینه ساز زندگی سبک زندگی اسلامی ایرانی بودن است که در حال حاضر چنین الگویی با این ویژگیها نداریم.
به گزارش ایسنا، دکتر هادی اکبرزاده در همایش آینده پژوهی در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، نقشه جامع پیشرفت و نقشه راهی برای تمدن نوین اسلامی را از تعاریف این الگو دانست و افزود: با توجه به اسناد مصوب و ابلاغ شده در حال حاضر کمبودی در زمینه اسناد نداریم.
اکبرزاده، جامع و فراگیر بودن، منطبق بودن بر شرایط عینی جامع، ناظر بر حل مسایل اساسی جامعه، مورد اجماع جامعه دینی و علمی و عوام فهم و زمینه ساز زندگی سبک زندگی اسلامی ایرانی بودن را از ویژگیهای این الگو ذکر کرد و ادامه داد: نظریههای مورد استفاده در این الگو نیز منبعث از مبانی متقن دینی، آرمان گرایی و واقع بینی، قابلیت رقابت با نظریه های رقیب، توان باز تولید ارزشهای اسلامی و مورد اجماع اندیشمندان دینی است که در حال حاضر چنین الگویی با این ویژگیها نداریم.
معاون علمی و تقسیم کار مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان اینکه برای تدوین الگو روشهای مختلفی وجود دارد، اظهار داشت: توجه به نظریه و سپس تدوین الگو، استفاده از الگوهای رایج و توجه همزمان به الگو و نظریه، سه روش موجود برای تدوین است و مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برای تدوین این الگو از روش سوم استفاده کرده است.
وی همچنین به روش تدوین الگو اشاره کرد و گفت: بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری در روند تدوین، الگو به عنوان موجود زنده دیده شده است از این رو روند شکل گیری این الگو تدریجی و فرآیندی است.
اکبرزاده با تاکید بر اینکه پویایی، دینامیک بودن، انعطاف و دارا بودن پایه دانشی این الگو باعث شده که از سایر اسناد متمایز باشد، خاطر نشان کرد: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری بالاترین سند کشوری است که برای تدوین آن مرکزی تحت نظر ایشان تشکیل شده است.
معاون علمی و تقسیم کار مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، نظریه پردازی، تولید دانش و گسترش فضای گفتمانی با هدف اقناع نخبگان را از ماموریتهای مرکز ذکر کرد و ادامه داد: جامعه هدف ما دانشگاه و حوزه و جوانان به عنوان موتور حرکت جامعه تعیین شده است و استفاده حداکثری از ظرفیت علمی و نخبگانی کشور، کارآمد کردن ساختارهای موجود و حفظ هویت فرادستگاهی نیز خط مشی تعیین شده مرکز برای رسیدن به اهداف است.
اکبرزاده به برنامه های جدید مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اشاره و اضافه کرد: جهت گیری ما تدوین سند پایه است که برای این منظور مراحلی را پیش بینی کردیم که از آن جمله می توان به طراحی الگوی پایه اشاره کرد که زمینه ای برای تدوین پیش نویس الگو خواهد بود.
وی به بیان روش تدوین الگوی پایه پرداخت و یادآور شد: برای این منظور اقدام به ایجاد 10 کمیسیون تخصصی در مرکز شده است.
معاون علمی و تقسیم کار مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، برگزاری چهارمین کنفرانس در اردیبهشت ماه سال 94 را از دیگر برنامه های این مرکز عنوان کرد و گفت: این کنفرانس با عنوان "پیشرفت ایران گذشته، حال و آینده" خواهد بود که در آن در چهار محور کندوکاو فراز و فرودهای تحولات تاریخی ایران، شناخت سرمایه های ماندگار ملی و ارزیابی وضع موجود و آینده پژوهی و فرجام شناسی بحث و بررسی خواهد شد.
اکبرزاده با تاکید بر اینکه تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، مقوله ای زمان بر است تاکید کرد: در صورتی که همه دست اندرکاران در این امر مشارکت داشته باشند تدوین این طرح انجام خواهد شد.
انتهای پیام