رشد منفی بودجه پژوهشی وزارت علوم در لایحه 94

معاون وزیر علوم: هیچ دانشگاهی حق تعیین بودجه پژوهشی زیر 15 درصد را در سال94 ندارد

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از کاهش ده درصدی بودجه پژوهشی ستاد وزارتخانه و در واقع رشد منفی آن در لایحه بودجه 94 خبر داد.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از کاهش ده درصدی بودجه پژوهشی ستاد وزارتخانه و در واقع رشد منفی آن در لایحه بودجه 94 خبر داد.

به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا دکتر وحید احمدی امروز در حاشیه نشست خبری به مناسبت هفته ملی پژوهش در جمع خبرنگاران در خصوص وضعیت بودجه پژوهشی دانشگاه‌ها و ستاد وزارت علوم با بیان این که بودجه تعیین شده در لایحه بودجه 94 بسیار کمتر از پیشنهادات ما تعیین شده است، تصریح کرد: در این راستا از ماه‌ها پیش تیم قوی کارشناسی جهت بررسی روش‌های بودجه ریزی و تطابق آن با استانداردهای موجود شکل گرفت که بر اساس تعداد طرح‌ها، تعداد شرکتها، حجم مالی در گردش و تعداد دانشجویان و موارد دیگر شاخص‌های بودجه‌بندی انجام گرفت.

وی افزود: در این راستا پیشنهاد ما در بحث افزایش بودجه دانشگاه‌ها حداقل رشد 70درصدی بود اما تنها حدود 15 تا 17 درصد افزایش در نظر گرفته شده است.

احمدی همچنین از کاهش اعتبارات پژوهشی متمرکز وزارت علوم خبر داد و گفت: در این راستا به جای آن که اعتبارات افزایش یابد بودجه پژوهشی وزارت علوم ده درصد کاهش یافته است و در واقع اعتبار پژوهشی متمرکز وزارت علوم منفی شد. این در حالی است که مباحثی چون حمایت از طرح‌های کلان، خرید تجهیزات، کمک به مجلات علمی و غیره بر عهده ستاد وزارت علوم است و ما در حال حاضر با کاهش بودجه مواجه شده‌ایم.

احمدی در ادامه با بیان این که پیشنهاد وزارت علوم این بود که بودجه پژوهشی در سال جاری به صورت کلی حداقل 800 تا 900 میلیارد تومان تعیین شود افزود: این در حالیست که بودجه نسبت به سال گذشته 7 تا 8 درصد کاهش یافته است.

به گفته معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم بودجه پژوهشی سال گذشته 215 میلیارد تومان بود که امسال این بودجه 200 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که باید در مذاکرات با مجلس برای این موضوع فکری صورت گیرد.

به گزارش ایسنا معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین گفت: در سال 94 هیچ دانشگاهی حق ندارد اعتبارات پژوهشی را نسبت به کل بودجه خود کمتر از 15 درصد لحاظ کند.

احمدی با بیان این که امسال باید با توجه به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری شاهد تحول اساسی در بحث پژوهش باشیم تصریح کرد: این مساله نیازمند تحول و حضور همه جانبه در ابعاد فرهنگ‌سازی و ایجاد ارتباط نظام یافته بین اجزاء علمی کشور است.

وی با تاکید بر این که ستاد ملی هفته پژوهش در جهت نقش‌آفرینی بهتر، حضور همه وزارتخانه‌ها را در این هفته الزامی دانسته است به تشریح برنامه‌های در نظر گرفته شده در این هفته پرداخت و گفت: در روز یکشنبه بیستم و سوم آذر ماه به عنوان نخستین روز هفته پژوهش در یکی از مدارس کشور با حضور وزیر علوم و وزیر آموزش و پرورش شاهد نواخته شدن زنگ پژوهش خواهیم بود و طی آن به دانش‌آموزان پژوهشگران منتخب آموزش و پرورش از سوی وزارت علوم جوایزی اهداء می‌شود.

احمدی افزود: همچنین در نخستین روز هفته پژوهش شاهد افتتاح پانزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری کشور با حضور وزرای کشور، وزیر صنایع، علوم و آموزش و پرورش خواهیم بود.

وی با بیان این که روز دوم که با عنوان روز پرده‌برداری از برخی صنایع عرضه شده خواهیم بود، تصریح کرد: در روز سوم 25 آذر ماه نیز شاهد جشنواره تقدیر از پژوهشگران برتر کشور با حضور رییس جمهور در سالن اجلاس سران هستیم.

احمدی افزود: تقدیر از پژوهشگران برتر از مجموعه وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد و سایر دستگاه‌های اجرایی صورت خواهد گرفت و تعداد پژوهشگران برتر به دلیل کیفیت ، کاهش یافته تا افراد منتخب شده به صورت برند باشند.

وی خاطرنشان کرد: بعدازظهر روز سوم هفته پژوهش و در واقع 25 آذر ماه شاهد برگزاری اجلاس معاونان پژوهشی کل کشور با حضور دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی دولتی و خصوصی هستیم.

احمدی ادامه داد: در روز 26 نیز شاهد برگزاری ادامه نشست معاونان پژوهشی و حضور کارگاه‌های تخصصی هستیم و در این راستا نظرات کارشناسان را خواهیم داشت.

رییس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری خاطرنشان کرد: بعدازظهر روز چهارشنبه 26 آذر ماه اختتامیه نمایشگاه را شاهد خواهیم بود و از غرفه‌های برتر تقدیر صورت خواهد گرفت.

معاون پژوهشی وزیر علوم عدم اعتقاد به پژوهش را یکی از مشکلات فعلی عنوان کرد و گفت: با کمال شرمندگی برخی از مسوولان دانشگاهی اولویت را به بخش پژوهش نمی‌دهند و در واقع همین که یک رییس دانشگاه بودجه پژوهشی را صرف کارهای دیگر می‌کند یعنی پژوهش اولویت ندارد.

وی با بیان این که از میانگین کل بودجه دانشگاه‌ها تنها پنج درصد صرف پژوهش می‌شود و در برخی موارد سهم پژوهش صفر درصد است، گفت: در این راستا تاکید شده است که تا سال 94 هیچ دانشگاهی حق ندارد که درصد اعتبارات خود در حوزه پژوهش را نسبت به کل بودجه از 15 درصد کمتر کند.

وی ادامه داد: در واقع کف بودجه پژوهش دانشگاه‌ها باید 15 درصد باشد که برای دانشگاه‌های بزرگی چون شریف و تهران این رقم باید 18 در نظر گرفته شود و بودجه پژوهشی مراکز پژوهشی و پژوهشگاه‌ها نیز باید بین 20 تا 30 درصد لحاظ شود.

همچنین در این نشست جلال بختیاری مدیر کل پشتیبانی پژوهش وزارت علوم به بیان روزشمار هفته پژوهش پرداخت و گفت: در این راستا روز یکشنبه 23 آذر ماه به عنوان "پژوهش، فناوری و مدرسه" ، روز دوم 24 آذر ماه با عنوان "پژوهش، فناوری و صنعت"، روز سوم 25 آذر ماه با عنوان "پژوهش، فناوری و دیپلماسی علمی" ، روز چهارم 26 آذر ماه با عنوان پژوهش، فناوری و دانشگاه کارآفرین" و روز پنجم 27 آذر ماه با عنوان "پژوهش، فناوری و اقتدار ملی" در نظر گرفته شده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۷ آذر ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93091710423
  • خبرنگار :