روز دوم کنفرانس "گفتوگوی منامه" با تمرکز بر تلاشها برای مبارزه با تروریسم در خاورمیانه و ارائه حمایت کامل از کشورهای منطقه جهت مقابله با این پدیده و پیامدهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن و نیز پرونده هستهای ایران و امنیت کشورهای حوزه خلیج فارس به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق در سخنرانی خود در روز دوم این کنفرانس که با عنوان «عراق و سوریه و امنیت منطقهای» برگزار شد، گفت: مقابله با تروریسم و از جمله گروه داعش حمایت کامل جامعه جهانی را از طریق جلب اعتماد بینالمللی و حمایت از عراق میطلبد.
وی افزود: مقابله با تروریسم به مثابه جنگ جهانی سوم است چرا که گروههای تروریستی اقدام به انتشار افکار تکفیری در جهان و فریب دادن جوانان برای جنگ در کنار آنها میکنند و فعالیت آنها مرز نمیشناسد. اعضای داعش از بیشتر کشورهای جهان هستند و با اقدامات وحشیانه دست به کشتار همگان میزنند و هیچ رابطهای با دین یا اسلام ندارند.
وزیرخارجه عراق بر لزوم حمایت جامعه جهانی برای مقابله با داعش تاکید و گفت: عراق اقدامتی را برای تشکیل دولت و پارلمانی که نماینده تمامی گروههای عراقی باشد انجام داد و در حال حاضر به تنهایی چرخه جنگ علیه داعش را میچرخاند.
جان ایو لودریان، وزیر دفاع فرانسه نیز در این نشست تاکید کرد: مقابله با تروریسم از طریق حمایت از دولت عراقی و فراهمسازی سلاح برای آنان انجام میشود و این حمایت منجر به عقبنشینی داعش شده است.
وی افزود: آنچه در عراق و سوریه رخ داد خطری بزرگ و بحرانی گسترده است و در حال حاضر سه گروه وجود دارند که نماینده تروریسم در خاورمیانه هستند. یکی گروه القاعده که سرچشمه سنتی تروریسم است و شاخههایی در کشورهای جهان دارد. دوم گروه داعش که در عراق و سوریه گسترش یافته و سوم گروههای تندرو و رادیکالی در کشورهای شمال آفریقا.
گروه داعش در حال حاضر 30 هزار عضو دارد که از کشورهای مختلف جهان هستند و تعداد تروریستهایی که از فرانسه به داعش در سوریه پیوسته 370 تن هستند.
لودریان درخصوص اوضاع سوریه گفت: ما از گروههای مخالفی که از وحدت سوریه حمایت میکنند، پشتیبانی به عمل میآوریم.
سامح شکری، وزیر خارجه مصر نیز از مواضع جامعه جهانی در قبال رخدادهای منطقه انتقاد کرد و گفت: گروههای خارجی درخصوص چگونگی همکاری با این رخدادها و همچنین کشورها و ملتهای منطقه دیدگاه واضح و روشنی ندارند.
شکری همچنین به چالشهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی در منطقه که از یک طرف تهدید و از طرف دیگر چه بسا فرصت باشند، اشاره کرد و گفت: ما در حال حاضر شاهد کاهش میزان توسعه در بیشتر کشورهای عربی هستیم و این در حالی است که رشد جمعیت در این کشور رو به افزایش است. و این درحالی است که برخی گروهها که در پی انتشار افکار تکفیری هستند از تحولات منطقه سوءاستفاده میکنند.
وی افزود: ما با چالشهای مذهبی و فرقهای در منطقه مواجهیم که ثبات داخلی کشورها را برهم میزند؛ آینده روند صلح در ابهام باقی مانده است و مساله برنامه هستهای ایران نیز هنوز حل نشده است.
شکری درخصوص اولویتها برای مقابله با چالشهای منطقه بر همکاری میان کشورها برای تحقق منافع و استفاده از منابع طبیعی جهت افزایش توانایی کشورها در مقابله با تهدیدات تاکید کرد.
وی بر مقابله با داعش در چارچوب استراتژی فراگیر و هدف قرار دادن تروریستها و پایان دادن به حمایتهای مالی از آنها تاکید کرد.
شکری همچنین به تلاشها برای ازسرگیری مذاکرات میان فلسطینیها و اسرائیلیها جهت تشکیل کشور فلسطین و رسیدن به راهکاری مسالمتآمیز اشاره کرد.
انتهای پیام