یک مدرس حقوق تجارت نسبت به طرح یک سوال از منبعی نسخ شده در آزمون وکالت 93 انتقاد کرد.
فرشید فرحناکیان در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این باره اظهار کرد: پرسش شماره 60 آزمون وکالت 1393 مقرر میدارد: «تاجر ورشکسته مدعی اعاده اعتبار است. دادخواست خود را به کدام مرجع باید تسلیم کند؟
1. دادگاه تجدیدنظر استان
2. دادگاه صادرکننده حکم ورشکستی
3. رییس دادگستری
4.اداره تصفیه امور ورشکستگی»
وی با بیان اینکه هیچ کدام از این چهار گزینه پاسخ صحیح سوال مذکور نیست، افزود: گزینه 3 به موجب تبصره ماده 12 قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب مصوب 15/ 4/ 73 صحیح بود. پس از اصلاحات قانون مذکور در 28/ 7/ 81، به موجب ماده 10 آییننامه اصلاحی قانون مزبور مورخ 9/ 11/ 81 در هر حوزه قضایی اختیارات دادستان که در اجرای قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب مصوب 73 به «رییس حوزه قضایی» تفویض شده بود مجددا به «دادستان» محول شد.
وی ادامه داد: این در حالی است که این امر در پرسش شماره 48 آزمون وکالت 92 نیز مطرح شده بود که سال گذشته در پاسخنامه منتشره توسط اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران «دادستان حوزه قضایی دادگاه صادرکننده حکم توقف تاجر» گزینه درست و «رییس دادگستری شهرستان محل صدور حکم توقف» گزینه نادرست اعلام شد.
این مدرس حقوق تجارت اظهار کرد: ایراد دیگر این پرسش آن است که اعاده اعتبار در قالب «دادخواست» تسلیم نمیشود، بلکه به موجب ماده 566 قانون تجارت «عرض حال (درخواست) اعاده اعتبار باید به انضمام اسناد مثبته آن به مدعیالعموم حوزه ابتدایی داده شود که اعلان ورشکستگی در آن حوزه واقع شده است».
فرحناکیان خاطرنشان کرد: این پرسش خیلی پیشتر عینا در آزمون قضاوت 1380 طرح شده است که با توجه به قوانین معتبر در زمان طرح آن به شرح فوق گزینه «رییس دادگستری» کاملا صحیح بود.
انتهای پیام