در نشست خبری در اسلام آباد

لاریجانی: اختلاف در مذاکرات قابل حل است /نقطه مشترکی با آمریکا درمبارزه با تروریسم نداریم

رییس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود در اسلام آباد به سوال‌های خبرنگاران درباره داعش، مساله کشمیر، خط لوله گاز صلح و وجود اشرار در مرزهای ایران و پاکستان پاسخ داد.

رییس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود در اسلام آباد به سوال‌های خبرنگاران درباره داعش، مساله کشمیر، خط لوله گاز صلح و وجود اشرار در مرزهای ایران و پاکستان پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود با رسانه‌های پاکستانی در ابتدا اظهار کرد: از آن جهت که امروز دنیای اسلام نیازمند فهم دقیق‌تر نسبت به منافع و دشمنی‌هایی که در آن وجود دارد، نقش اصحاب رسانه در روشنگری مشخص است، خوشحالم که می‌بینم رسانه‌های پاکستان با شور و علاقه موضوعات جهان اسلام را دنبال می‌کنند.

رییس قوه مقننه اظهار کرد: ایران و پاکستان دو کشوری هستند که نگاه‌شان مشابه است و از این جهت زمینه‌های همکاری زیاد است بنابراین در مجموع مذاکراتی که در این دو روز با رییسان مجلس ملی و سنای پاکستان و رییس جمهور داشتیم برداشتم این است که ایران و پاکستان به عنوان دو کشور مهم در منطقه مسوولیت‌هایی را بر دوش دارند که هم‌گرایی و وحدت مسلمانان و استفاده از ظرفیت بین کشورها می‌توان گام‌های موثری را برداشت.

لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره فعالیت‌های داعش و این که گزارش شده ایران حملات هوایی علیه این گروه انجام می‌دهد گفت: نظر ایران در مورد داعش را می‌دانید. این‌گونه جریانات تروریستی با هر اسمی که در امت اسلامی باشند جز تخریب امت اسلامی کاری نخواهد کرد.

او تصریح کرد: مسلمانان از هر فرقه‌ای که باشند خدای واحد، قبله، کتاب آسمانی و پیامبر واحدی دارند و این‌ها مولفه‌های وحدت بخش کمی نیستند، این که یک مرتبه گروهی صبح از خواب بیدار شده و بقیه را کافر می‌داند با کمک جریانات پشت صحنه اطلاعاتی کشورهای دیگر به وجود آمده است. متن اسلام، متن محبت و هم‌صدایی است.

رییس قوه مقننه در ادامه اظهار کرد: همه فرق اسلامی در این نکات مشترک هستند، در فروعات هم مشترکات زیادی دارند. این جریانات (تکفیری‌ها) بیش‌تر دست‌ساز هستند و باعث تفرقه بین امت اسلامی می‌شوند. مخالف این جریان‌های تکفیری و تندرو هستیم و این را مضر برای منافع امت اسلامی می‌دانیم. از این تفرقه آمریکا و رژیم صهیونیستی سود می‌برند.

لاریجانی هم‌چنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که گزارش‌هایی شنیده می‌شود از این که ایران و آمریکا برای مبارزه با داعش حملات هوایی مشترک دارند، گفت: نمی‌دانم ماخذ گزارش‌های شما از کجاست. ما چنین چیزی نشنیدیم ما با آمریکایی‌ها هیچ نقطه مشترکی در مبارزه با تروریسم نداریم. البته در مورد تاسیس این جریان‌های تروریستی و نوع دست داشتن جریان‌های اطلاعاتی آمریکا کاملا مساله داریم.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: مثلا درباره داعش، می‌دانید که ابتدا در سوریه به وجود آمد و در این 4 سال گذشته چه کسی به آن‌ها سلاح و پول می‌داد، تا چند ماه پیش آمریکای‌ها یک تابلوی مبارزه بالای سر آن‌ها گذاشتند و تا می‌توانستند به آن‌ها پول می‌دادند.

وی ادامه داد: آن موقع به غربی‌ها می‌گفتیم که شما به آن‌ها کمک می‌کنید و آن‌ها یک جریان تروریستی جدید می‌شوند اما باور نمی‌کردند و این مساله در جاهای دیگر هم تکرار شد.

رییس قوه مقننه در ادامه این نشست اظهار کرد: ائتلافی که درست کردند بیش از آن که عملیاتی انجام دهد بیش‌تر تبلیغاتی است. بگویید در واقع در ائتلاف ضد داعش چه کاری صورت گرفته است؟ چند بار بمباران کردند و ساکت شدند، به نظر شما می‌شود چریک‌ها را با بمباران از بین برد، پس دنبال تبلیغات هستند.

لاریجانی درباره موضع ایران درباره مساله کشمیر اظهار کرد: معتقد هستیم که این گونه مسایل را باید از طریق گفت‌وگو حل کرد و ما به اراده مردم منطقه احترام می‌گذاریم و با این اصول فکری موافق هستیم.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره وجود اشرار در منطقه و برنامه‌ریزی برای رفع آن گفت: در جریان این سفر با مقامات پاکستانی صحبت شد. من بعید می‌دانم این گونه حرکت موذیانه رخوتی در مودت و دوستی ایران و پاکستان به وجود آورد، اما دو کشور مسوولیتی دارند و هرچه دوستی دو ملت قوی باشد دولت‌ها باید مراقبت بیش‌تری کرده تا کسی نتواند در این دوستی خللی ایجاد کند.

او تاکید کرد: مطمئن هستم با توجه به این که سیستم اطلاعاتی پاکستان از قوت خوبی برخورد است با همتایان خود در ایران می‌توانند این پدیده‌های کوچک را از بین ببرند.

لاریجانی هم‌چنین در پاسخ به این سوال که پشت صحنه تروریست‌های پاکستان، ایران و عربستان هستند؟ اظهارکرد: این موضوع تازه به شما نازل شده؟ ما در گذشته این را نشنیده‌ایم چون همه می‌دانند ما با جریان‌های تروریستی در منطقه مواجه هستیم و بسیاری از صاحب نظران و دانشمندان ما توسط تروریست‌ها از بین رفته‌اند. همین چند سال اخیر چند تن از دانشمندان و بزرگان ما ترور شدند؛ بنابراین فکر می‌کنم دقیق‌تر باید به مسایل منقطه توجه شود.

وی افزود: البته ممکن است برخی از کشورها در منطقه نیز اشتباهات تاکتیکی داشته باشند اما این عواقب بدی را به وجود آورده است یعنی آمریکایی‌ها اشغال می‌کنند و مشکلاتی را به وجود می‌آورند و بعد می‌روند و مشکلات برای منطقه می‌ماند.

رییس مجلس درباره آخرین وضعیت خط لوله صلح نیز اظهار کرد: پروژه انتقال گاز ایران به پاکستان بسیار مهم است که نفع بیش‌تر آن مربوط به پاکستان است تا ایران، چون مردم پاکستان آینده تضمین شده‌ای از نظر انرژی پیدا می‌کنند وگرنه برای ایران امکان فروش گاز به کشورهایی دیگر وجود دارد کما این که به ترکیه گاز صادر می‌کند و فکر می‌کنم این پروژه برای دو کشورمهم باشد.

او افزود: از نظرمن براساس تفاهم اولیه کار می‌توانست پیش رود اما از مجموع توضیحات مسوولان پاکستان برای من مشخص شد که در آینده این مهم پیگیری خواهد شد.

وی افزود: اما این که موضوع گاز به پاکستان را به موضوع تحریم ارتباط می‌دهند اعتقاد ندارم چون در همه شرایط گاز ما به ترکیه و دیگر کشورها فروخته می‌شود. حالا شاید مشکلات اجرایی وجود داشته باشد که رفع می‌شود.

لاریجانی درباره فرمایشات مقام معظم رهبری هنگام سفر نواز شریف به تهران به سوال خبرنگاری این گونه پاسخ داد که رهبری همیشه نگاه عمیقی به پاکستان داشتند و روی روابط برادرانه با پاکستان همیشه تاکید داشتند. معنای آن این است ما در همه شرایط باید در کنار هم باشیم چون هم سرنوشت هستیم و باید در توسعه آینده از همکاری هم بهره ببریم ظرفیت‌های خوبی در دو کشور است.

رییس قوه مقننه درباره تحولات جدید در منطقه و این که آیا می‌تواند دوستی جدید ایران و آمریکا شروع شود؟ گفت: ما به اعمال نیکو توجه داریم. ما هنوز رفتار آمریکا را در منطقه متفاوت ندیدیم.

لاریجانی در پایان در پاسخ به سوالی درباره احتمال توافق ایران در مذاکرات هسته‌ای و روند طولانی شدن آن نیز اظهار کرد: این توافق دور از ذهن نیست و فکر می‌کنم در مذاکرات پیشرفت داشتیم. اگر نقاطی هست که اختلاف داریم قابل حل است. اما این که چرا مذاکرات را طولانی می‌کنند نکته قابل توجهی است چون موضوع هسته ای ایران زودتر از این‌ها قابل حل شدن بود. ایران مسیر تکنولوژی هسته‌ای‌اش متفاوت از سایرکشورها است و ما دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم بلکه دنبال دانش هسته‌ای هستیم. به همین دلیل ان. پی. تی را پذیرفتیم و نظارت آژانس را قبول داریم. بنایراین این یک مدلی برای مسایل هسته‌ای است و نوع رفتار کشورهای غربی نباید به گونه‌ای باشد که این مدل را به گونه‌ای نشان دهند که توافق دست یافتنی نیست.

رییس مجلس اظهار کرد: بنابراین طولانی کردن مذاکرات دلیل روشنی دارد چون این‌ها سر و صدا کردند ایران دنبال سلاح است و بعد هم رفتند تحریم وضع کردند حالا فهمیده‌اند که ایران سلاح تولید نکرده و اگر زود توافق کنند به پرسش اذهان عمومی باید پاسخ دهند که چرا تحریم کرده‌اند. مجبورند شرط و شروط بگذارند تا بتوانند مشکلی که به وجود آورده‌اند را رفع کنند؛ مساله این است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۴ آذر ۱۳۹۳ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 93091408636
  • خبرنگار : 71290