تحقیقات جدید نشان میدهد بررسی منطقهای از مغز میتواند سندرم مرگ ناگهانی در نوزادان را توضیح دهد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، این منطقه از مغز که به نام شکنج دندانهدار شناخته شده، با بیماری صرع مرتبط است.
محققان بر این باورند که ضایعات و آسیبهای مغزی در این منطقه ممکن است سبب بیثباتی تنفسی، تشنج و مرگ مرتبط با خواب در نوزادان شود.
به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، این پژوهش گام مهمی در درک پدیده غمانگیز سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) محسوب میشود.
بیش از 40 درصد نوزادان مورد مطالعه که بر اثر سندرم مرگ ناگهانی فوت کرده بودند، دچار اختلال مغزی در منطقه مغزی مورد مطالعه بودند.
این منطقه از مغز علاوه بر اینکه با صرع مرتبط است بر هیپوکامپ نیز تاثیر میگذارد. هیپوکامپ از طریق اتصالات عصبی خود به ساقه مغز بر فعالیتهای حیاتی بدن مانند تنفس، ضربان قلب و درجه حرارت بدن تاثیر میگذارد. هیپوکامپ در حافظه، یادگیری، و جهتگیری مکانی نیز تاثیرگذار است.
منطقه مغزی شکنج دندانهدار معمولا تشکیل شده از یک لایه از سلولهای عصبی است، اما در موارد سندرم مرگ ناگهانی نوزادان بخشهایی از دو لایه از سلولهای عصبی تشکیل شده است.
سندرم مرگ ناگهانی نوزاد یک بیماری پیچیده و مبهم است. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC)، هیچ آزمایشی که تایید کننده سندرم مرگ ناگهانی جدا از خفگی است وجود ندارد، اما بسیاری از مرگ و میرها زمانی رخ میدهد که نوزاد در یک محیط خواب پرخطر است.
انتهای پیام