دانشمندان دانشگاه هاروارد با همکاری بیمارستان عمومی ماساچوست دریافتند نوعی آزمایش خون میتواند خطر ابتلا به سرطان را پنج سال پیش از بروز هر نوع علائم این بیماری تعیین کند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این محققان دریافتند افراد دارای جهشهایی خاص در خونشان، 13 برابر بیشتر احتمال دارد که به سرطان خون، سرطان لنفوم یا سندرم میلودیسپلاستیک (ناهنجاری در تقسیم سلول بنیادی خون) مبتلا شوند. دانشمندان از پیش میدانستند سلولها با تکثیر و تولیدمثل در بدن و با گذر زمان، خطاهایی کسب میکنند و افراد مسنتر، دارای سلولهای بسیار جهشیافتهتری در مقایسه با جوانترها هستند.
اما چنانچه افراد جوان این جهشها را داشته باشند، نشانه قریبالوقوعبودن بودن سرطان است. حاملان این جهشها در مجموع، در معرض خطر پنج درصدی ابتلا به شکلی از سرطان خون ظرف پنج سال هستند و این میزان 13 برابر بیش از افرادی است که فاقد این سلولهای معیوب هستند.
تصور میشود این جهشها در سلولهای بنیادی خون پیریزی میشوند و سپس سلولهای جهشیافتهای تولید میکنند که با سرعت افزایشیافته تولیدمثل میکنند تا زمانی که کسر بزرگی از سلولها در خون فرد را تشکیل میدهند. در واقع، سرطان مرحله پایانی این فرآیند است.
در این تحقیق، دانشمندان مرحله پیش از بدخیمی و آغازینی را شناسایی کردهاند که در آن، سلولها فقط نوعی جهش ابتدایی را به دست آوردهاند.
این نتایج دریچهای به سمت مسیرهای کاملا جدید برای تحقیقات سرطان خون و شناسایی و پیشگیری زودرس این بیماری باز میکند.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Medicine قابلمشاهده است.
انتهای پیام