چتر میکروسکوپی که هر سطحی را ضد آب می‌کند

محققان آمریکایی سطح نچسبی را تولید کرده‌اند که با استفاده از چترهای میکروسکوپی، روند جذب هر نوع مایعی را متوقف می‌کند.

محققان آمریکایی سطح نچسبی را تولید کرده‌اند که با استفاده از چترهای میکروسکوپی، روند جذب هر نوع مایعی را متوقف می‌کند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، پیش از این سطوح ضد آب متکی به پوشش‌های پلاستیکی مانند تفلون بودند که عملکرد آنها در دماهای بالا تنزل پیدا می‌کرد؛ اما محققان دانشگاه کالیفرنیا روش جدیدی برای تولید سطوح ضد آب ابداع کرده‌اند که از کاربردهای مختلفی شامل جراحی تا ساخت مدارهای الکترونیک برخوردار است.

این روش شامل ایجاد ساختارهای ظریف بر روی سطوح – در این مورد از سیلیس استفاده شد – است؛ سر هرکدام از بسترهای ایجاد شده تنها 20 میکرومتر است که یک پنجم یک تار موی انسان است.

این بدان معناست که در زمان تماس مایع با سطح، مایع به جای پخش شدن بصورت قطره بر روی سطح باقی مانده و خاصیت superomniphobic ایجاد می‌شود؛ این ساختار ظاهری شبیه چتر دارد که از ترواش مایع بداخل شکاف جلوگیری می‌کند.

مایعات بر روی این سطح مهندسی‌ شده مانند یک توپ بر روی یک صفحه کج، غلتیده و به هیچ عنوان جذب نمی‌شوند؛ این سطح فاقد پوششی مانند تفلون بوده و می تواند تا دمای یک هزار درجه سانتیگراد را تحمل کند.

این ماده نه تنها پس‌زننده آب است، بلکه می‌تواند هر نوع مایعی با کشش سطحی بسیار پایین‌تر موسوم به حلال‌های فلوئوردار را نیز دفع کند.

این سطح ضد آب کاربردهای مختلفی داشته و می‌توان از آن برای پس‌زدن خون در ابزار پزشکی تا جلوگیری از مرطوب شدن مدارهای الکترونیک استفاده کرد.

نتایج این دستاورد در مجله Science منتشر شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۰ آذر ۱۳۹۳ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93091005857
  • خبرنگار : 71452