موسویان: ریشه تنش در روابط ایران و عربستان تاریخی است

یک دیپلمات پیشین ایران در مورد روابط ایران و عربستان گفت: مشکلات روابط ایران و عربستان ریشه در مشکلات تاریخی اعراب و ایرانی‌ها دارد و این روابط چه قبل از انقلاب چه بعد از آن با تنش مواجه بوده است.

یک دیپلمات پیشین ایران در مورد روابط ایران و عربستان گفت: مشکلات روابط ایران و عربستان ریشه در مشکلات تاریخی اعراب و ایرانی‌ها دارد و این روابط چه قبل از انقلاب چه بعد از آن با تنش مواجه بوده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسین موسویان، سفیر پیشین ایران در آلمان در جمع نمایندگان رسانه‌های مراکز مطالعاتی و وزارت خارجه آلمان در سخنانی اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی با توجه به حمایت عربستان از تجاوز صدام به خاک ایران و استفاده از سلاح‌های شیمیایی قتل عام حجاج ایرانی و فشار زیاد به واشنگتن برای اتخاذ مواضع خصمانه علیه ایران در ابعاد نظامی،‌ سیاسی،‌ اقتصادی و امنیتی، این روابط با مشکلات بیش‌تری روبه‌رو شده است.

این دیپلمات پیشین ایران گفت:‌ امروز نگرانی سعودی و متحدان عرب ریاض،‌ بیش‌تر از همیشه است چرا که با وجود 35 سال سخت‌ترین و گسترده‌ترین فشارها علیه ایران، جمهوری اسلامی اگر قدرتمندترین کشور خاورمیانه نباشد که هست یک کشور بسیار قدرتمند و با ثبات است.‌ این ریشه اصلی نگرانی سعودی‌ها از حل و فصل شدن مساله هسته‌ای است زیرا آن‌ها می‌خواهند مشکل باقی بماند تا فشارهای یک جانبه و چند جانبه علیه ایران نیز باقی بماند.

موسویان در این نشست گفت: ایران، عربستان و عراق سه قدرتی هستند که می‌توانند محور قدرتمندی برای تشکیل سیستم همکاری‌های منطقه‌یی در خلیج فارس باشند. استانداردهای دوگانه غرب بحران‌ها در منطقه را تشدید کرده است. غرب و برخی از اعراب با حمایت از گروه‌های تروریستی در سوریه، این کشور را بی‌ثبات کردند.

او ادامه داد: این مداخله‌ها بدون مصوبه سازمان ملل و غیرقانونی بود، در حالی که حمایت ایران از سوریه به خاطر درخواست دولت سوریه و بر پایه قراداد امنیتی و استراتژیک دو کشور صورت گرفته و قانونی است.

معاون پیشین دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی گفت: تروریسم تکفیری یک خطر مهلک برای منطقه و جهان است. ایران نسبت به سایر کشورها کم‌ترین آسیب‌پذیری را داشته و خواهد داشت در حالی که جدی‌ترین مبارزه علیه داعش و گروه‌های تکفیری را رهبری می‌کند.

به گزارش ایسنا، این نشست که توسط شورای روابط خارجی اروپا و مرکز مطالعات CARPO آلمان تشکیل شده بود به بررسی آخرین تحولات بحران هسته‌ای و روابط ایران و کشورهای عربی منطقه اختصاص داشت.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۶ آذر ۱۳۹۳ / ۲۲:۰۴
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 93090603956
  • خبرنگار : 71049

برچسب‌ها