معاون وزیر کشاورزی به ایسنا خبر داد

افزایش صادرات مرغ برای منطقی شدن قیمت داخلی

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به تولید مازاد گوشت مرغ در کشور، در صددیم با افزایش صادرات به حدود 100 هزار تن تا پایان سال و تنظیم میزان تولید نسبت به تقاضای موجود، قیمت این محصول را منطقی‌تر کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به تولید مازاد گوشت مرغ در کشور، در صددیم با افزایش صادرات به حدود 100 هزار تن تا پایان سال و تنظیم میزان تولید نسبت به تقاضای موجود، قیمت این محصول را منطقی‌تر کنیم.

حسن رکنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: در صنعت طیور ظرفیت تولید بالایی وجود دارد و با توجه به صدور مجوزهای سالیان گذشته، شرایط کنونی به گونه‌ای است که ظرفیت تولید گوشت مرغ در کشور بیش از نیاز داخلی است و این شرایط در حال حاضر برای صادرات به کشور‌های همسایه‌ای که اغلب وارد‌کننده گوشت مرغ هستند، بسیار مناسب است.

وی افزود: در حال حاضر حدود دو میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید می‌شود که پتانسیل صادرات حدود 100 هزار تن آن به کشورهای مختلف وجود دارد و روسیه می‌تواند در این بین سهم مناسبی از بازار گوشت مرغ را به خود اختصاص دهد.

فرصت طلایی صادرات گوشت مرغ به کشورهای همسایه

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام با بیان این‌که ایران مزیت بالایی برای صادرات گوشت مرغ نسبت به دیگر کشور‌های منطقه دارد، ادامه داد: با توجه به شرایط موجود از جمله امکان صادرات مرغ گرم یا منجمد با هزینه‌های کمتر و این که بسیاری از کشورهای مسلمان منطقه ترجیح‌شان این است که گوشت مرغ را از کشوری مسلمان مانند ایران وارد کنند، صادرکنندگان رغبتی بیشتری برای صادرات این محصول پیدا کرده‌اند و باید از این شرایط بوجود آمده به عنوان فرصت طلایی استفاده کنیم.

رکنی گفت: صادرات گوشت مرغ در نیمه نخست امسال حدود 20 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است که امیدواریم با بهبود زیرساخت‌های صادراتی، نرخ افزایش یافته میزان صادرات تا پایان امسال مجددا افزایش یابد. البته سیاست‌گذاری‌ها ‌در کشور برای انواع محصولات پروتئینی به گونه‌ای است که در وهله نخست به دنبال اصلاح الگوی مصرف و افزایش سرانه آن در کشور در جهت ارتقای سلامت شهروندان هستیم اما کشورهای بسیاری هستند که خواهان واردات محصولات پروتئینی از ایران هستند.

افزایش تولید گوشت مرغ تا 3 میلیون تن

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام گفت: صادرات ‌مرغ باید براساس سفارش و خواست مشتری باشد. چرا که ممکن است در برخی کشور‌ها مرغ در اندازه یک کیلویی را 1.5 کیلویی بخواهند که البته با توجه به فراهم‌ بودن زیرساخت‌های تولید گوشت مرغ می‌توانیم میزان تولید این محصول در قالب برنامه‌ای بلند‌مدت را تا 50 درصد افزایش به حدود سه میلیون تن برسانیم.

جمع‌آوری گوشت مرغ مازاد در بازار با هدف ایجاد تعادل

رکنی اعلام کرد: با توجه به شرایط کنونی که در بازار گوشت مرغ در هفته‌های اخیر به وجود آمد، شرکت پشتیبانی امور دام اقدام به جمع‌آوری و خرید حجم بالایی از گوشت مرغ موجود در بازار کرد تا بتواند تعادل در بازار و قیمت این محصول را ایجاد و از ادامه‌ی زیان مرغداران جلوگیری کند.

آمادگی برای افزایش صادرات تخم‌مرغ

وی همچنین درباره‌ وضعیت تولید تخم‌مرغ در کشور اظهار کرد: شرکت‌های بزرگی در حال حاضر برای صادرات تخم‌مرغ اعلام آمادگی کردند که با توجه به پتانسیل تولید در داخل کشور و شرایط بازار منطقه‌ای مزیت مناسبی برای ایران وجود دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام افزود: از همه متقاضیان صادرات تخم‌مرغ درخواست می‌کنیم از طریق اتحادیه مرکزی مرغداران مرغ تخم‌گذار نسبت به صادرات تخم‌مرغ اقدام کنند و در این زمینه با رعایت استاندارد‌های دامپزشکی صادرات این محصول بدون محدودیت ادامه خواهد داشت.

رکنی اظهار کرد: روسیه یکی از کشورهایی است که به تازگی به جمع مشتریان محصولات پروتئینی ایران پیوسته که با توجه به تولید مازاد بر نیاز داخلی شیر خشک و گوشت مرغ و البته تقاضای روس‌ها برای واردات، این محصولات به زودی به روسیه صادر می‌شود. البته صادرات این محصولات به روسیه منوط به تکمیل و اجرایی شدن پروتکل بهداشتی بین مسئولان دامپزشکی دو کشور است.

اقتصادی‌تر شدن بازار گوشت مرغ منوط به تقویت زنجیره‌های تولید

وی افزود: یکی از راه‌هایی که برای ارتقای کمیت، کیفیت به اقتصادی‌تر شدن تولید گوشت مرغ وجود دارد، تقویت زنجیره‌های تولید در راستای صادراتی کردن این محصول است. چرا که ممکن است در برخی اوقات نیاز به کاهش یا افزایش تولید گوشت مرغ داشته باشیم و این انعطاف‌پذیری از طریق تقویت زنجیره‌های تولید قابلیت تحقق دارد و می‌تواند ضمن کاهش هزینه‌های تولید، رقابت‌پذیری ایران در بازارهای جهانی را افزایش دهد.

محدودیت و ممنوعیت صدور مجوز مرغداری جدید

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام گفت: در راستای برقراری تعادل در بازار گوشت مرغ از ابتدای سال جاری صدور پروانه جدید برای راه‌اندازی مرغداری را محدود و از چند ماه گذشته آن را ممنوع کردیم. چرا که معتقد بودیم نیازی به افزایش ظرفیت تولیدی این محصول نداریم و در صدد افزایش تولید از طریق افزایش بهره‌وری در واحد‌های کنونی هستیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱ آذر ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93090100296
  • خبرنگار : 71214