گردش مالی 30 میلیاردی صندوق‌های پژوهش و فناوری طی پنج ماه اخیر

معاون تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی، گردش مالی 15 صندوق پژوهش و فناوری در پنج ماه اخیر را 30 میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: پیش بینی می‌شود این میزان تا پایان سال دو تا سه برابر افزایش یابد.

معاون تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی، گردش مالی 15 صندوق پژوهش و فناوری در پنج ماه اخیر را 30 میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: پیش بینی می‌شود این میزان تا پایان سال دو تا سه برابر افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، دکتر حمیدرضا شاهوردی در حاشیه همایش تبیین قراردادهای همکاری صندوق‌ نوآوری و شکوفایی و صندوق‌های عامل در جمع خبرنگاران ارتقای توان توسعه کشور را از ماموریت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی ذکر کرد و افزود: صندوق‌های پژوهش و فناوری قبل از شکل گیری صندوق نوآوری و شکوفایی بر اساس مجوزهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایجاد شدند.

وی با تاکید بر اینکه صندوق‌های پژوهش و فناوری قبل از نقش‌آفرینی صندوق نوآوری و شکوفایی منابع حمایتی خاصی نداشتند، اظهار کرد: این صندوق‎‌ها عموما منابع مالی خود را از محل سرمایه‌های سهامداران و یا از وجوه اداره شده نزد سازمان‌ها و دستگاه‌ها تامین می‌شود.

شاهوردی، سقف سرمایه ثبت شده بزرگترین صندوق پژوهش و فناوری کشور را 4.4 میلیارد تومان دانست و ادامه داد: صندوق‌های پژوهش و فناوری علی‌رغم تلاش‌هایی که برای حمایت از طرح‌های شرکت‌های دانش بنیان انجام دادند، ولی منابع کافی برای نقش آفرینی نداشتند و در سال‌های اخیر نیز دولت اعتباراتی به آنها تزریق نکرد.

وی با تاکید بر اینکه لازم است تا از منابع صندوق نوآوری و شکوفایی به این صندوق‌ها تزریق شود، ادامه داد: این در حالی است که ایجاد رابطه میان این دو نهاد چالشی را ایجاد خواهد کرد و برای ایجاد ارتباط نیاز به مدلی است که هم صندوق نوآوری و شکوفایی به اهداف خود برسد و هم صندوق‌های پژوهش و فناوری استفاده حداکثری از منابع جهت رسیدن به اهداف خود داشته باشند.

معاون تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی، با تاکید بر اینکه این صندوق باید در برابر شرکت‌های دانش بنیان پاسخگو باشد، یادآور شد: صندوق نوآوری و شکوفایی پرتال ورودی حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان است که با جمع کردن اطلاعات طرح‌ها، آن‌ها را به منظور بررسی به صندوق‌های پژوهش و فناوری معرفی می‌کند.

شاهوردی، اضافه کرد: زمانی که طرحی از سوی صندوقی رد می‌شود، متقاضیانی با مراجعه به صندوق نوآوری و شکوفایی ادعا دارند که تشخیص‌ها اساس درستی نداشته است، لذا ما نیز باید از یک طرف به این موارد رسیدگی کنیم و از سوی دیگر تشخیص صندوق‌ها را زیر سوال نبریم که این چالش دیگری است که با آن مواجه هستیم.

وی تعداد صندوق‌های فعال و غیرفعال پژوهش و فناوری موجود در کشور را 15 صندوق ذکر کرد و گفت: سرمایه ثبتی آنها بالغ بر 50 میلیارد تومان است و گردش مالی این صندوق‌ها تا قبل از نقش آفرینی صندوق نوآوری و در طول هشت سال قبل حدود 100 میلیارد تومان بوده است، ولی در پنج ماه اخیر این عدد به 30 میلیارد تومان رسیده است و پیش بینی می‌شود تا پایان سال این میزان افزایش دو تا سه برابری داشته باشد.

شاهوردی، با اشاره به فرآیند ارزیابی عملکرد صندوق‌های پژوهش و فناوری یادآور شد: برای معرفی شرکت‌های دانش بنیان به صندوق‌ها سعی می‌شود تا آنها را به نزدیک‌ترین صندوق هدایت کنیم، مگر نیاز به ارائه خدمات تخصصی‌تر باشد که در این صورت این شرکت‌ها به صندوق‌های تخصصی معرفی می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه خدمات تخصصی تجاری‌سازی در زمینه لیزینگ و صدور ضمانت‌نامه تنها یکی دو شرکت فعال هستند، اضافه کرد: علاوه بر آن زمان بررسی طرح‌ها از سوی صندوق‌ها نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورتی که در صندوق بررسی طرح‌ها انباشته شود و یا زمان رسیدگی طولانی باشد، مد نظر قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۳۰ آبان ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93083015843
  • خبرنگار : 90077