تیمی از مهندسان امریکایی در دانشگاه استنفورد شیوه جدیدی برای ساخت خانههای مقاوم در برابر زمینلرزه ارائه دادهاند که فرآیند ساخت چنین خانههایی را آسان و مقرونبهصرفه میکند.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، مهندسان مدل خانه دو طبقه کوچکی ساختهاند که از آن به عنوان طرح «تکبدنه» نام برده میشود. به جای پیچ و مهرهکردن تیغه به چهارچوب چوبی خانه، این سازه با چسب به آن متصل شده است. خانه جدید بر روی پی استاندارد قرار داده نشده بلکه روی عایقهای لرزهای ساخته شده است.
عایقهای لرزهای از 12 لغزنده فولادی و پلاستیکی ساخته شدهاند و قطر هر یک از این لغزندهها 11.4 سانتیمتر است. صفحات و دیشهای کاسهای شکل ساختهشده از فولاد گالوانیزشده نیز در زیر این عایقها قرار داده شدند.
مدل اولیه این خانه بر روی عایق لرزهای آزمایش شد که اساسا به عنوان یک میز لرزان عمل میکند. گرچه این ساختمان قادر به خوانش در مقیاس ریشتر نیست، مهندسان گزارش کردند آنها میز را سه بار و با شدت یک زمینلرزه 6.9 درجه در مقیاس ریشتر لرزاندند.
در این آزمایشها، به دلیل وجود عایقهای لرزهای، خانه به صورت ایمن از چپ به راست سر خورد اما آسیبی ندید.
قانون استفاده از عایقهای لرزهای، قانون جدیدی نیست و پیشتر هم برای حفاظت از سازههای بزرگتر به طور مثال، فرودگاه بینالمللی سانفرانسیسکو به کار برده شد؛ با این حال، اهمیت دستاورد دانشگاه استنفورد در ارزانبودن و نصب آسان این عایقهاست.
محققان مدعیاند شیوه جدیدشان فقط 15 هزار دلار به بهای ساخت یک خانه به مساحت 185 متر مربع میافزاید. بنابراین اجرای فناوری مقاومت در برابر زلزله در خانههای موجود ممکن است و محققان بر این باورند اجراییکردن شیوه جدید بسیار آسان است.
انتهای پیام