تیمی از دانشمندان دانشگاه کانکتیکات به رهبری «پروفسور بهرام جاویدی»، با افزودن مجموعهای از لنزهای ریز به یک گوشی هوشمند معمولی، شیوهای جدید را برای نمایش ایمن تصاویر سهبعدی با اسکنکردن مجموعهای از «کیوآر کدها» (QR) و حتی بدون دسترسی به اینترنت ارائه دادهاند.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، کیوآر کدها، نمادهای جعبهمانندی هستند که روی پوسترها و حتی کارتهای تجاری هستند و شیوهای کارآمد برای دسترسی به صفحات خاص وب با یک گوشی هوشمند یا هر نوع ابزار سیار دیگری به شمار میآیند. این بارکدها دربردارنده چیدمانی از چهارگوشهای سیاه بر روی زمینه سفیدرنگ هستند و داده نهفته در آنها میتواند نوشته، نشانی وب، شماره تلفن یا هر نوع داده دیگری باشد.
این منبع ذخیرهسازی داده و نمایشگر میتواند دارای کارکردهای مهمی برای سرگرمی سهبعدی شخصی، تجسمبخشی دیداری به محصولات برای تولید، بازاریابی و ذخیرهسازی و همچنین مخابره ایمن دادههای سهبعدی باشد.
پروفسور بهرام جاویدی، رهبر تیم تحقیقاتی دانشگاه کانکتیکات، در این باره گفت: ما شیوهای با استفاده از کیوآر کدها به همراه گوشیهای هوشمند را برای نمایشدادن ایمن اطلاعات کدبندیشده و سهبعدی بر روی تلفنهای همراه ارائه دادهایم.
بهرام جاویدی ادامه داد: کیوآر کدهایی که طراحی کردهایم، تصاویر کدبندیشده و فشردهشده را ذخیره میکنند به طوری که این تصاویر را میتوان به آسانی اسکن و رمزگشایی کرد و با استفاده از گوشیهای هوشمند تجاری برای ارتباط دیداری سهبعدی ایمن، آنها را از حالت فشردگی خارج کرد.
پروفسور جاویدی و تیم مهندسیاش همچنین در تحقیقشان خطای امنیتی ذاتی کیوآر کدها را بررسی کردند. در حال حاضر، چنانچه لینکی در یک وبسایت در کیوآر کد ذخیره شود، یک گوشی هوشمند میتواند به طور خودکار به این وبسایت لینک شود و به دادههای ذخیرهشده در آنجا دسترسی داشته باشد، با این حال، این وبسایت ممکن است خطرناک باشد.
در شیوه جدید، دانشمندان بخشهای خودکفایی از داده را در خود کیوآر کدها ذخیره میکنند و بنابراین، دریافتکردن و تجسمبخشی به تصاویر سهبعدی بدون نیاز به اینترنت ممکن است.
جزئیات این دستاورد علمی در نشریه Optica منتشر شد.
انتهای پیام