رئیس پژوهشکده هواشناسی گفت: تغییر اقلیم، شدت و فرکانس مخاطرات جوی و اقلیمی را افزایش میدهد.
به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه کردستان، دکتر جواد بداق جمالی، شامگاه سهشنبه، 27 آبان ماه در کارگاه آموزشی تغیر اقلیم و پیامدهای مخرب آن در سنندج، اظهار کرد: تغییر اقلیم تاثیر یکسانی بر همه مناطق جهان ندارد.
وی با اشاره به اینکه انسانها بر روی تغییر اقلیم تاثیرگذار هستند و تغییر اقلیم نیز بر روی انسانها تاثیر میگذارد، افزود: باید دنبال نسخههایی بود که اقدامات صدسال گذشته را جبران کند، زیرا اگر راهکاری اندیشیده نشود با آسیبهای جدی مواجه خواهیم بود.
جمالی از جمله اثرات تغییر اقلیم بر کشور ایران را وقوع توفان، بارشهای شدید برف و باران، طغیان رودخانهها، وقوع گردباد، سیل، خشکسالی و آلودگی آب و هوا ذکر کرد.
وی با بیان اینکه آسیب پذیری ناشی از بلایای طبیعی رو به افزایش است، به لزوم حرکت به سمت مدیریت چندجانبه بلایای طبیعی تاکید کرد.
رئیس پژوهشکده هواشناسی تاکید کرد: تغییر اقلیم، شدت و فرکانس مخاطرات جوی و اقلیمی را افزایش میدهد.
وی با اشاره به اینکه کشور ایران طی 30 سال اخیر با چندین دوره خشکسالی مواجه بوده است، تصریح کرد: از آنجایی که موضوع خشکسالی مقولهای بسیار جدی است که نمیتوان به سادگی از کنار آن گذشت، لذا در سال 87 ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شد.
جمالی ادامه داد: طی سالیان اخیر هم در سازمان هواشناسی و هم در پژوهشکده هواشناسی که به وزارت کشور هم تسری پیدا کرد، به مساله مدیریت ریسک در مقابل با مدیریت بحران تاکید کردیم.
وی اعلام کرد: چرخه مدیریت ریسک خسارتهای جانی و مالی را تا حد زیادی کاهش میدهد و این تجربه را کشورهای دنیا از دو دهه پیش دنبال کردهاند.
رئیس پژوهشکده هواشناسی تاکید کرد: ما نمیتوانیم از بروز رخدادهای طبیعی مانند خشکسالی، توفان و تگرگ جلوگیری کنیم، اما میتوانیم با سرمایه گذاری و ارتقای زیرساختها، توان کشور را طوری ارتقاء بخشیم که شاهد کمترین آسیب پذیری باشیم.
وی در ادامه سخنان خود به تعریف تغییر اقلیم اشاره و ذکر کرد: تغییر مشخص در الگوهای قابل انتظار از میانگین پارامترهای اقلیمی در یک دوره زمانی بلندمدت را در حالی که وضعیت عمومی اقلیم تغییری نشان نمیدهد، تغییر اقلیم میگویند.
جمالی اضافه کرد: امروزه مهمترین علت تغییر اقلیم را پدیده گازهای گلخانهای میدانند، زیرا غلظت این گازها در مقایسه با صد سال گذشته بسیار افزایش یافته است.
رئیس پژوهشکده هواشناسی به انجام اقداماتی در ارتباط با جلوگیری از پیامدهای تغییر اقلیم در سطح جهان و ایران اشاره کرد و یادآور شد: از سال 75 تاکنون چندین همایش منطقهای تغییر اقلیم در کشور برگزار شده و همچنین مرکز علمی اقلیم شناسی نیز در کشور تاسیس شده است.
انتهای پیام