خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 روز چهارشنبه وارد اصل مطلب میشود؛ در حالیکه هنوز احتمال تمدید مذاکرات وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در گزارش خبرگزاری فرانسه میخوانیم: مذاکرهکنندگان ایران و شش قدرت جهانی روز چهارشنبه برای دستیابی به یک راه حل جادویی و دست نیافتنی در خصوص برنامهی هستهای ایران دست به کار میشوند که بتواند تندروها را هم در واشنگتن و هم در تهران راضی کند. با توجه به فرصت کم باقیمانده برای ایران و گروه 1+5 تا ضربالاجل 24 نوامبر، زمان در آخرین دور این مذاکرات به سرعت در حال سپری شدن است.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز سهشنبه در پایتخت انگلیس گفت که در هفتهای بسیار حساس در مذاکرات هستهای ایران قرار داریم.
جانکری که قرار بود شب چهارشنبه به وین برود، اکنون سفر خودر ا به تعویق انداخته است.
همچنین محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پس از ورودش به وین گفت که حصول توافق نهایی ممکن است و اگر مذاکرات شکست بخورد به این دلیل است که قدرت های جهانی زیادهخواهی کردهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، غرب که ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای متهم میکند. به منظور پایان دادن به نگرانیهای بینالمللی در این خصوص وارد یکسری مذاکرات جامع با تهران شده است. ایران همواره تاکید میکند برنامه هستهایاش ماهیت کاملا صلحآمیز دارد.
دستیابی به توافق هستهای میتواند به بیش از یک دهه بنبست هستهای میان ایران وغرب، خطر جنگ، بهبود روابط تهران و واشنگتن و رهایی ایران از فشار اقتصادی ناشی از تحریمها کمک کند و بعلاوه یک پیروزی در عرصه سیاست خارجی برای باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا به همراه آورد.
به نظر میآید اصلی موارد اختلافی میان طرفهای مذاکره کننده ظرفیت غنی سازی ایران و زمان و چگونگی لغو تحریمها علیه این کشور باشد. ایران خواهان حفظ ظرفیت کنونی سانتریفیوژهایش است و تاکید دارد که این تعداد سانتریفیوژ را برای تامین سوخت راکتورهای آیندهاش نیاز دارد؛ در حالیکه غرب از تهران میخواهد این ظرفیت خود را به میزان چشمگیری کاهش دهد.
از طرفی دیگر، ایران خواستار لغو یکجا و کامل تحریمهاست، اما آمریکا اعلام کرده است ابتدا تحریمها را به حالت تعلیق در میآورد و در صورت پایبندی ایران به تعهداتش آنها را لغو خواهد کرد.
با توجه به این اختلافات، بسیاری از تحلیلگران تمدید مذاکرات را انتظار دارند چون به گفته یک کارشناس انجمن کنترل تسلیحات آمریکا جایگزین آن،یعنی ترک میز مذاکره میتواند فاجعهآمیز باشد.
انتهای پیام