با دستور نشست‌ها و دیدارهای فشرده دوجانبه؛

دومین روز مذاکرات هسته‌ای از سرگرفته شد

دومین روز از مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 با مذاکرات و نشست‌های دوجانبه میان هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و 1+5 در سطح معاونان ادامه پیدا کرد.

دومین روز از مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 با مذاکرات و نشست‌های دوجانبه میان هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و 1+5 در سطح معاونان ادامه پیدا کرد.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به وین، سیدعباس عراقچی و مجید تخت‌روانچی صبح روز چهارشنبه با هیات روسی دیدار کرد و سپس به طور جداگانه با نمایندگان هیات‌های آلمان، فرانسه و انگلیس دیدار خواهند کرد.

محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان صبح روز سه‌شنبه در راس هیاتی برای آخرین دور مذاکرات هسته‌ای تا مهلت تعیین شده سوم آذر وارد وین شد.

در روز نخست مذاکرات ظریف با کاترین اشتون نماینده 1+5 در مذاکره با ایران در چارچوب ناهار کاری دیدار کرد.

ظریف و اشتون پس از این دیدار اظهارنظر جدیدی درباره مذاکرات که در روزها و شرایط حساس خود قرار دارد، نداشتند.

در عین حال عصر روز سه‌شنبه مذاکرات دیدارهای جداگانه و چندجانبه میان هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و 1+5 انجام شد که در همین چارچوب معاونان وزیر خارجه کشورمان با معاونان وزیر خارجه آمریکا به طور جداگانه دیدار و گفت‌وگو کردند.

همچنین هیات ایرانی با نماینده اتحادیه اروپا و چین نیز دیدار کردند.

بر اساس این گزارش، از روز نخست مذاکرات هیات‌های کارشناسی ایران و 1+5 به مذاکرات خود درباره موضوعات مختلف ادامه دادند و امروز چهارشنبه نیز این مذاکرات در سطح کارشناسی نیز به طور فشرده ادامه دارد.

فضای مبهم و پر از گمانه‌زنی در رسانه‌های خارجی به ویژه نسبت به نتیجه مذاکرات از هفته‌های اخیر به وجود آمده است که این فضا با آغاز مذاکرات به طور جدی‌تری دنبال می‌شود.

برخی رسانه‌های غربی و خارجی نسبت به تمدید مذاکرات در ماه‌های آینده به گمانه‌زنی پرداختند که تاکنون از سوی مسئولان کشورمان تکذیب شده است.

مقامات ایران همواره اعلام کردند تلاش داریم تا مهلت تعیین شده به نتیجه برسیم.

به نظر می‌آید با جدیتی که هیات‌های مذاکره‌کننده و رفت و آمدهای سیاسی در سطوح مختلف وجود دارد احتمال رسیدن به توافق تا سوم آذر ماه غیرممکن نیست.

محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان صبح روز سه‌شنبه هنگام ورود به وین در سخنانی اعلام کرد که جمهوری اسلامی به دنبال راه‌حل، تفاهم و تعامل سازنده است و در صورتی که طرف مقابل اراده سیاسی برای اتخاذ تصمیمات سخت داشته باشد پیشنهادهای متعددی برای حصول توافق وجود دارد.

وی هدف از ورود به وین را رسیدن به نتیجه مناسب دانست که در آن حقوق ملت ایران محترم شمرده شود.

ظریف با اشاره به اختلافاتی که هنوز در آخرین دور مذاکرات هسته‌ای به قوت خود باقی است، اظهار کرد: بر روی همه موضوعات اختلاف داریم اما موضوع میزان غنی‌سازی نه اصل غنی‌سازی و نحوه حرکت به سمت غنی‌سازی صنعتی وقت همه هیات‌ها را در مذاکرات گرفته است. متاسفانه گرایشی در غرب هنوز فکر می‌کنند تحریم‌ها علیه ایران برای‌شان منفعت داشته و راه‌حل است از این رو موضوع تحریم‌ها نیز مورد اختلافی است.

ظریف همچنین گفته است که نتیجه مذاکرات چه توافق و چه ایستادگی در مقابل زیاده‌خواهی‌ها باشد سوم آذر روز پیروزی ملی برای رسیدن به اهدافی است که جمهوری اسلامی ایران دنبال آن بوده است.

به گزارش ایسنا، دولت یازدهم با آغاز به کار خود طی یک سال گذشته مذاکرات هسته‌ای را با رویکردی جدید آغاز کرد که در این چارچوب مذاکرات در سطح وزیران خارجه ایران و 1+5 آغاز شد.

در طی یک سال گذشته پیشرفت‌هایی در مذاکرات هسته‌ای و درباره رسیدن به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز برای حل مساله هسته‌ای به دست آمد که در طی 10 سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

ایران و 1+5 توانستند در همین چارچوب به توافق اولیه‌ای در ژنو دست یابند و بر اساس همان توافق، همکاری‌هایی را در چارچوب احقاق حقوق مسلم هسته‌ای ایران و نیز رفع نگرانی‌ها برای برخی کشورها آغاز کردند.

این مذاکرات در چارچوب رسیدن به یک راه‌حل جامع به گام‌های پایانی خود نزدیک شده است و دو طرف سعی دارند در مهلت تعیین شده برای مذاکرات به یک توافق جامع و نهایی دست پیدا کنند تا به این شکل بحران ساختگی که از سوی غربی‌ها در سال‌های گذشته در بحث هسته‌ای ایران ایجاد شده است پایان یابد.

به نظر می‌آید احتمال دست یافتن دو طرف به یک توافق جامع اولیه در مذاکرات نهایی وین وجود دارد. در عین حال رسیدن به یک توافق نهایی ملزوماتی دارد که دو طرف بر روی آن کار می‌کنند.

این احتمال وجود دارد جزئیات این توافق کلی طی یک ماه پس از توافق مورد بررسی و اجماع نظر نهایی قرار گیرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۸ آبان ۱۳۹۳ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 93082814904
  • خبرنگار : 71049

برچسب‌ها