با همکاری یک محقق ایرانی صورت گرفت

کشف علت نرخ بالای مرگ‌ومیر در نوعی حمله قلبی

تیم تحقیقاتی دانشکده پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی با همکاری دکتر «هادی بیهقی»، موفق به کشف ارتباط نرخ بالای مرگ و میر در بیماران دچار حمله قلبی STEMI بستری در بیمارستان شدند.

تیم تحقیقاتی دانشکده پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی با همکاری دکتر «هادی بیهقی»، موفق به کشف ارتباط نرخ بالای مرگ و میر در بیماران دچار حمله قلبی STEMI بستری در بیمارستان شدند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، در انفارکتوس میوکارد حاد با افزایش بخش ST یا (STEMI)، عروق کرونری باریک شده، اما بطور کامل مسدود نمی‌شود.

این نوع از حمله قلبی جدی‌تر و مرگبارتر از حملات قلبی انفارکتوس میوکارد حاد بدون افزایش بخش ST است.

در سال 2013 محققان دانشگاه کارولینای شمالی (UNC) نتایج تحقیقی را منتشر کردند که با یافته‌های تعجب‌آوری همراه بود؛ بر اساس این پژوهش و بررسی، بیمارانی که در زمان بستری در بیمارستان بدلیل مشکل ثانویه دچار حمله قلبی STEMI می‌شدند، در مقایسه با بیمارانی که دچار همین نوع حمله قلبی خارج از بیمارستان می‌شدند، بیشتر در معرض خطر مرگ قرار داشتند.

اکنون محققان همین دانشگاه نتایج پژوهش جدیدی را بر پایه داده‌های پزشکی بیش از 62 هزار بیمار تحت درمان در بیمارستان‌های کارولینا منتشر کردند که بزرگترین مطالعه بر روی بیماران دچار حمله قلبی STEMI بستری در بیمارستان محسوب می‌شود.

در این تحقیق، داده‌های پزشکی 62021 بیمار دچار حمله قلبی STEMI تحت درمان در 303 بیمارستان کارولینا از سال 2008 تا 2011 مورد بررسی قرار گرفت.

از این تعداد، 3068 بیمار (معادل 4.9 درصد) در زمان بستری بودن در بیمارستان بدلیل شرایطی که مرتبط با بیماری قلبی نبود، دچار حمله قلبی STEMI شدند.

«جورج استوفر» نویسنده ارشد این پژوهش تأکید کرد: دلایل متعددی برای نرخ بالای مرگ و میر بیماران دچار حمله قلبی STEMI‌ بستری در بیمارستان - در مقایسه با بیماران دچار همین حمله قلبی خارج از بیمارستان - وجود دارد؛ گروه اول مسن‌تر بوده و از بیماری جانبی دیگری مانند بیماری کلیه یا ریه رنج می‌برند.

«استوفر» خاطر نشان کرد: اما نتایج یافته‌های ما نشان داد که استفاده از مداخله عروق کرونر از راه پوست، با نرخ پایین‌تر مرگ و میر بیماران دچار حمله قلبی STEMI‌ در ارتباط است.

نتایج این پژوهش در مجله American Medical Association منتشر شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۷ آبان ۱۳۹۳ / ۰۰:۳۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93082713938
  • خبرنگار : 71452