وزرات راه و شهرسازی در حالی امسال از روز 14 تا 25 آبان ماه را به عنوان « دهه ایمنی راهها» و با شعار «سهم من از ایمنی راهها؟» نامگذاری کرده که آمار سوانح جادهای و تصادفات در ایران علیرغم کاهش در سالهای اخیر هنوز نسبت به متوسط جهانی بالاست.
اما در کنار مشکلاتی از قبیل ضعف ایمنی راهها و کمبود جادههای مناسب و کیفیت بد خودروها، بیش از 50 درصد تصادفات و سوانح جادهای در کشور ما ناشی از عوامل انسانی است؛ به همین دلیل مسئله آموزش و فرهنگسازی تاثیر قابل ملاحظهای در کاهش خسارات و تلفات خواهد داشت؛ به عبارت دیگر اگر تک تک شهروندان، چه در جایگاه راننده خودرو و چه در جایگاه موتور سوار یا عابر پیاده، مسئولیتپذیری را سرلوحه رفتار خود قرار دهند و به قوانین و حقوق دیگران احترام بگذارند، به میزان زیادی از تلفات کاسته خواهد شد.
به گزارش ایسنا در روزهای گذشته، گروهی از جوانان فعال در فضای مجازی با اقدامی خلاقانه کمپینی را به منظور فرهنگسازی و یادآوری مسئولیت شهروندان در این زمینه با عنوان «کمپین نه به تصادف» راهاندازی کردند. این کمپین با بهانه قراردادن دهه ایمنی راهها تلاش کرده تا با انتشار برخی تصاویر، کلیپها و پیامهای شخصیتهای شناختهشده، ضرورت احتیاط در رانندگی و احترام به قوانین را مطرح کند.
در معرفی این کمپین آمده است:
«نه به تصادف؛ چرا و چگونه؟
18 هزار کشته تنها در سال 92 ...
از میان آنها 4500 نفر جوان هستند ...
بین 200 تا 300 هزار نفر معلول یا مجروح در سال ...
میگویند جادهها جان میگیرند ...
با همه اینها 8 میلیون خودرو در کشور بدون بهرهمندی از بیمه در خیابانها و جادهها ویراژ میدهند ...
نیمی از تلفات سر صحنه اتفاق نمیافتند ...
87.2 درصد از فوتیها دیپلم و پایینتر از دیپلماند ...
«تصادف» جان میگیرد؟ «راهها» میکشند؟
آمار اما نشان میدهد جامعه ما، فرهنگ ما، سبک زندگی ما و عادتهای ما نیز در کشتهشدن انسانها نقش اصلی را دارند ...
این ما هستیم که جان میگیریم ...
پس اگر میخواهیم از رنج انسانها بکاهیم باید فرهنگمان، جامعهمان، سبک زندگیمان و عادتهایمان را عوض کنیم ...
«دانایی» رمز «توانایی» و کلید «تغییر» است...
کمپین «نه به تصادف» به عنوان یک فعالیت مدنی، میخواهد با افزایش «دانایی»هامان سهم «ما» را در «نه» گفتن به «تصادف» افزون کند ...
به ما پیوندید و ما را یاری کنید ... »
انتهای پیام