یک اقتصاددان مطرح کرد

منابع مالی پایدار برای عبور از بودجه نفتی/ بودجه انقباضی هنر نیست

دولت باید از نفت عبور کرده و بودجه سال آینده را با تامین منابع مالی پایدار ریالی ببندد، اما اگر قرار باشد پایه بودجه دلاری و همچنان متکی به نفت ریخته شود 70 تا 80 دلار حداکثر قیمت قابل پیش بینی نفت است.

دولت باید از نفت عبور کرده و بودجه سال آینده را با تامین منابع مالی پایدار ریالی ببندد، اما اگر قرار باشد پایه بودجه دلاری و همچنان متکی به نفت ریخته شود 70 تا 80 دلار حداکثر قیمت قابل پیش بینی نفت است.

وحید شقاقی-اقتصاددان- در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به دلایل شکسته‌شدن قیمت نفت اظهار کرد: وقتی که آمریکا هشت میلیون از 17 میلیون بشکه نفت مورد نیاز روزانه خود را در داخل تولید می‌کند، سایر بنگاه‌ها هم رشد تقاضایی نداشته و عربستان برای حفظ سهم خود به دنبال شکستن قیمت نفت می‌رود طبیعی است که نرخ هر بشکه به 80 دلار کاهش یابد.

وی با بیان این‌که قیمت نفت به احتمال زیاد بین 70 تا 80 دلار باقی‌مانده و در بدبینانه‌ترین حالت به 75 دلار می‌رسد، گفت: اما این فاصله به شدت درآمد‌های نفتی ما را تحت تاثیر قرار داده و بین پنج تا شش میلیارد دلار کاهش می‌یابد. بر این اساس نمی‌توان همچنان به روال گذشته بودجه را براساس درآمد‌های نفتی پایه‌ریزی کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم اقتصادی با اشاره به اظهارات اخیر برخی مقامات مبنی بر منقبض‌تر شدن بودجه سال آینده نسبت به امسال به دلیل کاهش درآمد‌های نفتی تصریح کرد: دولت باید به دنبال این باشد که کیک اقتصادی و درآمدی خود را بزرگ کند وگرنه سیاست‌های انقباضی برای کشوری که به دنبال افزایش رشد اقتصادی است نتیجه‌ای نخواهد داشت.

وی با تاکید بر این‌که انقباضی بستن بودجه هنر نیست، بلکه هنر آن است که بتوانیم کیک درآمدی را بزرگ کرده و منابع جدیدی تعریف شود، ادامه داد: بر این اساس باید دولت منابع درآمد پایدار را شناسایی و با رونق اقتصاد و افزایش تولید به دنبال جذب منابع جدید از طریق مالیات باشد.

به گفته شقاقی ظرفیت‌های بالقوه بسیار زیادی در کشور ما وجود دارد که دولت با ورود به آن جایگزین مناسبی برای منابع موجود نفتی در بودجه پیدا کرد.

عضو بنیاد ملی نخبگان توضیح داد: خدمات سلامت در مناطق آزاد با توجه به تعداد زیاد پزشکان در کشور، تقویت گردشگری، فروش غذای اسلامی برای کشور‌های مربوطه، ترانزیت، سوخت‌گیری کشتی‌های در حال عبور از آسیای جنوب شرقی به سمت اروپا و تلاش برای رونق اقتصادی بخشی از ظرفیت‌های کشورند که می‌توانند به تامین منابع پایدار که اغلب کشور‌ها در مورد آن اقدام کرده‌اند بینجامد. این در حالی است که دولت باید در این زمینه همت کند، چرا که افزایش و یا کاهش قیمت نفت در هر دو حالت همواره برای ایران دردسرساز بوده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ آبان ۱۳۹۳ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93082613395
  • خبرنگار : 71467