معاون مرکز تحقیقات کشاورزی و منابعطبیعی لرستان گفت: تحلیلهای ما در مورد تغییر اقلیم ناقص و تقریباً ابتدایی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه لرستان، مراد سپهوند در سومین جلسه کارگروه تخصصی بحران آب که در سالن جلسات مرکز تحقیقات کشاورزی برگزار شد، بیانکرد: در پیشامدهای اخیر و بحث بحران آب یک پای قضیه خشکسالی و تغییرات اقلیمی است.
وی اضافهکرد: با استناد به روند بارندگیها این سوال پیش میآید که ما در خشکسالی هستیم یا نه؟ این در حالیست که برخی از مسئولان از این قضیه بیخبرند.
سپهوند ادامهداد: در این 50 سال با کاهش روند بارندگی مواجه هستیم و در طول این مدت حدود 50، 60 میلیمتر کاهش را داشتهایم اما اینکه این بارشها در چه زمانی اتفاق افتاده باشند مهم است. به طور مثال اگر در زمستان باشد با مشکل جدی روبرو نمیشویم اما اگر در بهار باشد فاجعه است.
معاون مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: در بررسی بحران آب باید میزان تبخیر و تعرق بررسی شود چرا که میخواهیم به یک نتیجه کاربردی برسیم. تأثیر دما و نوسانات فصلی آن در بلندمدت نیز اهمیت دارد. میانگین دما و رطوبت و تغییرات آن برای ما روشن میکند که چه پوشش گیاهی را با این شرایط تطبیق دهیم.
این پژوهشگر کشاورزی تصریحکرد: همچنین چند سالی است که با پدیدههایی چون ریزگردها به صورت جدی مواجه هستیم که باید تأثیر آنها بر سایر عوامل را مطالعه کرد. این بررسیها باید ماهانه صورت بگیرد و روند طولانیمدت آنها تنها تغییرات را بیان میکنند و تأثیر چندانی ندارند.
سپهوند اظهارکرد: متأسفانه تحلیلهای ما در رابطه با تغییر اقلیم ناقص است و نوع بارشها که یکی از پارامترهای بررسی خشکسالی است، مشخص نیست و میتوان گفت تحلیلها تقریباً ابتدایی هستند.
انتهای پیام