دو فیلم از سه فیلمی که روی پرده رفتهاند، موضوعی اجتماعی، قابل توجه و ارزشمند درباره خانواده شهدا دارند که هر کدام از کیفیت ساخت، بازیگران توانمند و... برخوردارند اما همانطور که انتظار میرفت، حتی این فیلمها هم مورد اقبال (حداقل) زبانی همیشهمنتقدان قرار نگرفته است؛ منظور دقیقا همان منتقدانی هستند که به واسطه یک فیلم، کل سینمای ارزشمند ایران را در تریبونهای مختلف زیر سوال میبرند.
به گزارش خبرنگار سینمایی ایسنا، از چهارشنبه هفته گذشته (21آبانماه) سه فیلم جدید روی پرده آمدهاند که وجه اشتراک هر سه، اجتماعی بودنشان است. ضمن آنکه دو فیلم از این سه اثر، فیلمهای در تمجید والدین ایثارگران و از جانگذشتگانی است که امروز در هیاهوی این شهر شلوغ، کمتر به آنها پرداخته میشود.
«شیار 143» نرگس آبیار از جمله فیلمهایی است که نمایش آن در جشنواره فیلم فجر با سر و صداهای بسیاری همراه بود که البته بعد از جشنواره نیز ادامه داشت. تعریفها و تمجید تا جایی پیش رفت که بسیاری منتظر بودند «شیار 143» هر چه زودتر روی پرده بیاید تا بتوانند آن را ببینند و درباره اش قضاوت کنند.
نهایتا این فیلم از چند روز قبل اکران شد و در این روزها طبق اعلام پخشکنندگانش با استقبال بسیار خوبی روبرو شده است.
در «شیار 143» که ماجرایی واقعی از چشم انتظاری 15 سالهی مادر یک شهید مفقودالاثر با بازی تاثیرگذار مریلا زارعی است، مهران احمدی، گلاره عباسی، جواد عزتی، حسام بیگدلو و یدالله شادمانی بازی میکنند.
«میهمان داریم» نیز فیلم دیگری است که از چند روز قبل روی پرده سینماها رفته و به نظر میرسد پس از سپری شدن چند روز از اکران آن، با تبلیغ دهان به دهان مخاطبان، فروش آن هر روز بهتر شود.
«میهمان داریم» نیز روایتی تامل برانگیز و البته جذاب از پدر و مادر شهیدی است که این روزها از فرزند جانباز خود نگهداری میکنند. به آنها خبر آمدن میهمانی داده میشود و این پدر و مادر که دیگر سنی از آنها گذشته، نیاز به یار و یاوری دارند تا بتوانند مقدمات پذیرایی از میهمان در خانه بسیار قدیمی خود را بچینند؛ اما چه کسی میتواند آنها را یاری کند؟
«میهمان داریم» روایتی از پدر و مادر شهیدی است که شاید در خانه کناری همه ما زندگی میکنند و باید به اعتبار نظرات منتقدان و اصحاب رسانه در جشنواره فجر، جشنواره مقاومت و...، آن را بازگشت قدرتمند پرویز پرستویی در نقشی خاص داشت؛ نقشهایی که پرستویی نشان داده در ایفای آنها تبحر خاصی دارد.
در این فیلم هم مانند «آژانس شیشهای»، بهروز شعیبی نقش فرزند پرستویی و جانبار فیلم را بازی میکند. همچنین آهو خردمند، سهیلا گلستانی، معصومه قاسمیپور، مهدی صادقی و محمد صادقی بازیگران «میهمان داریم» هستند.
«نطفه شوم» کریم آتشی فیلم دیگری است که از چند روز قبل در سینماهای آزاد اکران شده و تقریبا خیلی از اصحاب رسانه هم از آن چیزی نشنیدهاند.
این فیلم تولید سال 87 یعنی 6 سال قبل است و معلوم نیست شلوغی صف اکران دلیل دیر اکران شدنش بوده یا مسائل دیگر مربوط به ممیزی فیلم؛ البته کارگردان آن هم در اینباره تاکنون مصاحبهای نکرده است. تنها موردی که کریم آتشی در همان 6 سال قبل گفته بود این است که پروانه ساخت «نطفه شوم» پس از هفت سال و با وساطت وزیر ارشاد و جعفریجلوه (معاون سینمایی وقت) داده شده بود.
«نطفه شوم» فیلمی است که به معضلات اجتماعی در رابطه با مسائل خرافی و فال و فالگیری میپردازد. لاله اسکندری، سام درخشانی، جمشید هاشمپور، محمد کاسبی، سیروس گرجستانی، سیامک اطلسی، شراره دولتآبادی، جلیل فرجاد، آرزو افشار، مهوش وقاری، فریده گلشن، محمد پورستار، ستاره صفرخانی، الهه حصاری و... بازیگران این فیلم هستند.
به گزارش ایسنا، یکی از انتقادات همیشگی منتقدان حوزه فرهنگ و هنر کشور و مخصوصا سینما این است که فعالان این حوزه کمتر به موضوعات استراتژیک یا ارزشی میپردازند. این در حالی است که در چند ماه گذشته، در چندین فیلم نشانههایی از مسائل مهم کشور دیده میشده است و یا در همین مورد آخر (اکران دو فیلم با توجه ویژه به خانواده شهدا) موارد نقض سخنان منتقدان را میتوان یافت.
نکته قابل توجه این است، هنگامی که منتقدان درباره یک فیلم و یا مصادیقی هر چند اندک در یک اثر، بارها و بارها مصاحبه میکنند و از تریبونهای مختلف مواردی را به سینما نسبت میدهند، طبیعتا منطقی و عادلانه است که در مقابل نیز، از اکران فیلمهای ارزشی حمایت کرده و از همان تریبونها برای معرفی آنها استفاده کنند.
انتهای پیام