ضرغام خبر داد

ثبت بین‌المللی 38 اختراع از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: صندوق در راستای هدایت صحیح دانش‌‏‏آموختگان دکترای دانشگاه‎‎ها قبل از استخدام در مراکز آموزشی و پژوهشی، برای مدت یک تا دو سال، 80 درصد حقوق یک استادیار دانشگاه را به آنها پرداخت می‎‎کند.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: صندوق در راستای هدایت صحیح دانش‌‏‏آموختگان دکترای دانشگاه‎‎ها قبل از استخدام در مراکز آموزشی و پژوهشی، برای مدت یک تا دو سال، 80 درصد حقوق یک استادیار دانشگاه را به آنها پرداخت می‎‎کند.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه یزد، دکتر نصرت‌الله ضرغام در جمع رؤسا، معاونین و پژوهشگران دانشگاه‌های یزد هدف از ایجاد این صندوق را شکوفایی امور تحقیقاتی در راستای تولید علم و فناوری، تجاری سازی و بهره‌مند شدن مردم از نتایج آنها از طریق ارائه کمک‎‎ها و خدمات حمایتی و مادی و معنوی به پژوهشگران و فناوران حوزی و دانشگاهی اعم از حقیقی و حقوقی ذکر کرد.

وی با اشاره به تاسیس این صندوق از سال 1382با تصویب اساسنامه آن از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: حمایت‏‏های مادی و معنوی از پژوهشگران و فناوران از طریق توسعه نوآوری، کمک به اجرای طرح‎‎های تحقیقاتی، حمایت از تجاری‎‎سازی دستاوردهای تحقیقاتی و فناورانه، اعطای کرسی پژوهشی، حمایت از ثبت بین‎‎المللی اختراعات و حمایت از توسعه اشتغال نخبگان در دستور کار این صندوق قرار دارد.

ضرغام خاطرنشان کرد: این کمک‎‎ها به دو صورت به طرح‎‎های تحقیقاتی انجام می‎‎گیرد که یکی با سفارش طرح از سوی صندوق بر اساس نیازهای راهبردی کشور و دیگری با ارائه طرح از سوی پژوهشگر و پس از بررسی در کارگروه‎‎های تخصصی صندوق است.

وی تصریح کرد: صندوق در حال حاضر 13 کارگروه تخصصی از مجموعه استادان برجسته هیات علمی دانشگاه‏‏‌های کشور در حوزه‎‎های مختلف علوم را در اختیار دارد که تعداد اعضای آن 29 هزار نفر است، ولی امیدواریم این رقم به 80 هزار نفر برسد.

اعطای کرسی‏‏‌های پژوهشی به دانشمندان داخل و خارج کشور

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی گفت: سالانه حدود 500 میلیون تومان در اختیار پژوهشگران صاحب کرسی قرار می‏‏‌دهیم، زیرا تولید علم، تربیت دانشجوی دکتری، چاپ کتاب، برگزاری همایش و تجهیز آزمایشگاه از خروجی‎‎های ارزشمند این کرسی‏‏‌ها است.

وی، در این باره به واگذاری دو کرسی ملی «علامه طباطبایی» و «شهید آوینی» به این صندوق اشاره و تصریح کرد: در این بخش کرسی علوم انسانی به دلیل فارسی کردن مباحث این علوم به مرحوم «دکتر شهیدی» اختصاص یافت و دو کرسی نیز برای «دکتر سمیعی»، جراح معروف مغز و اعصاب جهان و «دکتر مریم میرزاخانی» دارنده مدال فیلدز، بالاترین جایزه در ریاضیات جهان در نظر گرفته شده است.

این مقام مسؤول اعلام کرد: تاکنون از سوی این صندوق، 18 کرسی پژوهشی به استادان، دانشمندان و گروه‏‏‌های برجسته علمی اعطا شده است.

ضرغام در ادامه با تاکید بر این نکته که 11 درصد از دانشمندان خارجی ناسا، ایرانی هستند، عنوان کرد: در همین راستا یکی از سیاست‏‏‎‎های صندوق، اختصاص کرسی علاوه بر دانشمندان داخلی به ایرانیان خارج کشور و گشودن پای آنها به کشور برای بهره‏‏‌گیری از علم آنان است.

حمایت از پژوهش‎‎های استادان با داوری طرح‎‎های تحقیقاتی

این مقام مسؤول، حمایت از پژوهش‌‏‏های استادان با بررسی پژوهش‏‏های تحقیقاتی و داوری آنها برای پرداخت بودجه پژوهش‏‏های تحقیقاتی را از دیگر اقدامات این صندوق برشمرد و افزود: علاوه بر حمایت از پژوهشگران، طرح‏‏های کلان پژوهشی را تعریف خواهیم کرد، اما به هیچ وجه کارهای تکراری انجام نمی‏‏‌دهیم و حامی پژوهشگرانی هستیم که طرح‎‎هایی با ظرفیت ارائه چند طرح عرضه کنند.

وی همچنین با اشاره به این‌که متاسفانه در کشور ما اطلاع‎‎رسانی و دریافت اطلاعات ضعیف است، تصریح کرد: یکی از راهبردهای 15گانه صندوق، مدیریت افکار عمومی برای سرمایه‏‏‌گذاری در جهت توسعه علمی کشور است.

حمایت مالی از دانش‎‎آموختگان پژوهشگر مقطع دکترا

ضرغام در ادامه، پسادکترا را یکی از اقدامات موثر صندوق برای هدایت صحیح دانش آموختگان دکترای دانشگاه‎‎ها قبل از استخدام در مراکز آموزشی و پژوهشی و با هدف ارتقای توانمندی‎‎های آنان ذکر کرد.

وی بیان کرد: صندوق در این خصوص تا 80 درصد حقوق یک استادیار دانشگاه را برای این دانش‎‎آموختگان برای یک تا دو سال در نظر گرفته است، البته این مشروط به نظارت تمام وقت روی کار آنان و نیز فراهم شدن شرایط استفاده از امکانات دانشگاه است.

ثبت بین‌المللی 38 اختراع از سوی صندوق

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی، ثبت بین‌‏‏المللی اختراعات را از دیگر اقدامات حمایتی این صندوق برشمرد و در این باره اظهار کرد: این اقدام در راستای حمایت مادی و معنوی از مخترعان در زمینه ثبت اختراع و دستیابی به جایگاه بین‌المللی اختراعات مطابق با سند بالادستی نقشه جامع علمی کشور در افق 1404 انجام می‌شود.

وی افزود: تاکنون این صندوق 38 اختراع را به صورت بین‌‏‏المللی به ثبت رسانده که از این تعداد هشت اختراع نیز تجاری سازی شده است، ولی به تناسب ظرفیت‎‎های کشور بسیار ناچیز است.

ایجاد مراکز نوآوری در راستای تجاری‏‏‌سازی دستاورهای علمی

ضرغام، با اشاره توقف شیوه‌‏‏های گذشته حمایتی در جهت تجاری سازی یافته‎‎های پژوهشی و فناورانه، اعلام کرد: این اقدام در حال حاضر از طریق ایجاد مراکز توسعه نوآوری که الگوبرداری از مرکز نوآوری NSF آمریکا است، انجام می‎‎شود.

وی با اشاره به روند فعالیت این مراکز در چهار لایه، خاطرنشان کرد: این مراکز به منظور کمک به شکل‏‏ گیری الگوی جدید همکاری بین صنعت، دانشگاه و دولت، توسعه فرهنگ نوآوری و کمک به اشتغال نخبگان، بعد از تاسیس تا 12سال مورد حمایت صندوق خواهند بود و سپس به صورت مستقل و خودکفا اداره می‏‏‌شوند.

وی ابراز امیدواری کرد که با تکمیل برنامه این طرح حمایتی، در سال جاری سه یا چهار مرکز از این حمایت‎‎ها بهره‏‏‌مند شوند.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی از دیگر اقدامات این صندوق را حمایت از شرکت‏‎های دانش‎‎بنیان، طرح‌‏‏های کلان علمی و فناوری و نیز برگزیدگان بنیاد نخبگان دانست و گفت: در این بخش هرچند سیاست‏‏‌گذاری برعهده صندوق نیست، ولی نظارت و توزیع منابع بر عهده ما است.

ضرغام در پایان اظهار امیدواری کرد که با تغییر نام صندوق به «بنیاد علمی ایران» و بر اساس برنامه راهبردی آن در قالب 15 راهبرد، در رابطه با تحقق سیاست‏‏های علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری و دستیابی به چشم‌‏‏انداز ایران 1404، گام‏‎‏های موثرتری برداشته شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۱ آبان ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۱
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93082110729
  • خبرنگار :