مدیر گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: استفاده از روش متداول پیچیدن با لایههای محافظ و یا کاغذهای نگهداری میوه و یا استفاده از شانههای میوه که درون کارتن میوه قرار میگیرند از روشهایی است که برای جلوگیری از خسارات مرسوم به میوه است.
سید جلال طباطبائی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجانشرقی، افزود: بسته بندی میوه و سبزی نه تنها به بهبود کیفیّت محصول کمک نمیکند بلکه در اثر نامناسب بودن بسته بندی منجر به وارد شدن خسارت به محصول نیز میشود.
وی تصریح کرد: جایگذاری هر میوه به صورت جداگانه در کیسههای فوم و یا پلاستیکی و همچنین قرار دادن آنها درون کیسههای پاکتی و یا کاغذهای کرافت نیز به وسیله فعالان در بسته بندی محصولات کشاورزی اجرا میشود.
طباطبائی با اشاره به نقش لطافت پوست میوه در آسیب دیدن محصول ادامه داد: لطافت پوست میوه در صورتی که در بسته بندی به نحوی قرار گرفته باشد که منجر به ایجاد تماس میوهها با یکدیگر و آسیب دیدن محصول شود، تاثیرگذار خواهد بود.
مدیر گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: برای مثال هلو بیش از سیب و سیب بیش از مرکبات آسیب میبیند.
وی افزود: اگر محصولات زیاد شُل و یا زیاد فشرده بسته بندی شوند، خسارت به میوه وارد شده و به دلیل تحت فشار بودن محصول لِه شدن آن را به دنبال دارد.
طباطبائی بسته بندی فشردهتَر را برای محصولات پُر حجم ضروری دانست و تاکید کرد: بسته بندی فشردهتَر محصولات پُرحجم مانند کاهو، کرفس، اسفناج و انواع سبزیجات لازم است تا از پُر شدن فضای بین آنها اطمینان حاصل شود و در اثر حمل و نقل دچار آسیب نشوند.
انتهای پیام