مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان بهزیستی:

11 درصد جمعیت کشور دارای درجاتی از معلولیت هستند

مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBI) گفت: این طرح دارای قدمتی 23 ساله در کشور است که با اعتباراتی که طی دو سال اخیر تزریق شده امیدواریم شاهد پوشش 100 درصدی این طرح در کل روستاهای کشور تا پایان سال 94 باشیم.

مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه (CBI) گفت: این طرح دارای قدمتی 23 ساله در کشور است که با اعتباراتی که طی دو سال اخیر تزریق شده امیدواریم شاهد پوشش 100 درصدی این طرح در کل روستاهای کشور تا پایان سال 94 باشیم.

به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه سمنان، دکتر کیوان دواتگران که به منظور شرکت در کارگاه توانمند سازی معلولان ضایعه نخاعی به سمنان سفر کرده بود در جمع خبرنگاران با بیان اینکه این پوشش صد در صدی موفقیت بسیار بزرگی است که در بین کشورهای منطقه و همسایه کمتر دیده می‌شود تصریح کرد: در این طرح حدود 380 هزار نفر شناسایی شدند و حدود 270 هزار نفر از خدمات 6 گانه توانبخشی مبتنی بر جامعه که شامل غربالگری، آموزش در خانواده، آموزش خارج از خانواده، اعطای وسایل کمک توانبخشی، اشتغال و مناسب سازی محیط زندگی است، استفاده می‌کنند.

وی اظهار کرد: گسترش توانمند سازی جامعه هدف یکی از اهداف سازمان بهزیستی کشور در چند سال اخیر بوده بطوری که به تناسب در حوزه توانبخشی و توانمند سازی افراد معلول، اقدامات زیادی طی سالیان اخیر صورت گرفته است.

مدیرکل دفتر توانمندسازی معلولان سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: این اقدامات در برگیرنده فعالیتهای متنوعی از مراقبت در مراکز شبانه روزی و آسایشگاه‌ها گرفته تا مباحث مرتبط با مراکز توانبخشی روزانه و اعطای وسایل کمک توانبخشی، حرفه آموزی، آموزش و کسب مهارتها که در ارتقاء سطح توانمندی معلولین موثر است نیز، می‌شود.

دواتگران با بیان اینکه اقدامات لازم در جهت توانمند سازی برای هر کدام از گروههای هدف نظیر افراد دچار ضایعه نخاعی و افراد دچار نابینایی و همچنین معلولین ذهنی متفاوت است تصریح کرد: در سازمان بهزیستی پکیج‌ها و بسته‌های توانمند سازی متفاوتی در اختیار جوامع هدف قرار می‌گیرد، به عنوان مثال بسته توانمند سازی در معلولان ضایعه نخاعی، طیف وسیعی از اقدامات مراقبتی، ارتقاء سلامت، آموزش و.. را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه این فعالیتها با هدف توانمندسازی معلولان و همچنین کاهش محدودیتها و افزایش کنترل و مشارکت بیشتر افراد معلول در جامعه انجام می‌شود تصریح کرد: ایجاد یک یک نگرش مثبت در جامعه نسبت به معلولان از اهداف ثانویه این طرح‌ها است.

11 درصد افراد جامعه دارای درجاتی از معلولیت هستند

وی با بیان اینکه 11 درصد جامعه ما دارای درجاتی از معلولیت خفیف، متوسط و خیلی شدید هستند خاطرنشان کرد: بالغ بر چهار درصد کل جامعه را معلولیت‌های شدید و خیلی شدید به خود اختصاص می‌دهند.

وی از وجود بالغ بر 17 هزار پرونده معلولان ضایعه نخاعی در بانک اطلاعاتی سازمان بهزیستی خبر داد و گفت: این تعداد پرونده تقریبا یک سوم تا یک چهارم پرونده‌های کل کشور را تشکیل می‌دهند یعنی آمار ضایعه نخاعی باید چهار برابر این تعداد ثبت شده باشد.

دواتگران ادامه داد: این تعداد پرونده ثبت شده برای افراد ضایعه نخاعی کشور از طریق مراجعات این افراد به سازمان تشکیل شده است و قطعا افردای هستند که دچار ضایعه نخاعی هستند ولی نه امکان شناسایی شان فراهم است و نه مراجعاتی داشته‌اند که بتوان نام آنها در بانک اطلاعاتی ذخیره کرد.

وی با اشاره به آماده سازی پکیج توانمند سازی برای این 17 هزار نفر خاطر نشان کرد: یکی از اقدامات دیگر سازمان، اعطای حق پرستاری به افراد ضایعه نخاعی است که امسال به رقم 140 هزار تا 150 هزار تومان افزایش یافت.

مدیرکل دفتر توانمند سازی معلولین کشور اظهار کرد: بالغ بر یک درصد از افراد جامعه دارای درجاتی از مشکلات بینایی شدید و خیلی شدید هستند که برای این افراد نیز پکیج‌های آموزشی آماده شده است.

وی ادامه داد: این پکیج‌های آموزشی عمدتا شامل منابع آموزشی، منابع مطالعاتی، سخت افزارها و نرم افزارهایی می‌شود که ویژه معلولین نابینا و کم بینا است تا این افراد بتوانند به مدد آنها در کنار سایر شهروندان و افراد جامعه زندگی کنند.

دواتگران همچنین با اشاره به طرح کمسییون‌های تشخیص معلولیت که از سه سال پیش در دستور کار دفتر توانمند سازی بهزیستی کشور قرار گرفته بود گفت: این طرح خوشبختانه امروز به صورت فراگیر در تمام استانهای کشور در حال اجراست و مبنای کار نیز استفاده از ابزارها و طبقه بندیهای بین‌المللی سازمان جهانی سلامت است.

وی همچنین در خصوص عمده اقدامات و فعالیتهای این کمیسیون به خبرنگاران گفت: در این کمیسیون میزان عملکرد ناتوانی و سلامت افراد معلول توسط متخصصان ارزیابی و سطح مشکلات و شدت معلولیت آنها از طریق ابزارها و سنجشهایی که در این برنامه وجود دارد اندازه گیری می‌شود.

وی با اشاره به تنوع خدمات بهزیستی به معلولان تصریح کرد: افراد بر اساس تشخیص صحیحی که در کمیسیون پزشکی صورت می‌گیرد و بر اساس نوع معلولیت و شدت آن از سازمان بهزیستی خدماتی دریافت می‌کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ آبان ۱۳۹۳ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 93081909011
  • خبرنگار :

برچسب‌ها