دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا در دیویس از کشف فسیل یک جانور فکمانند خبر دادند که احتمالا یکی از اجداد هیولاهای خزنده دریایی در دوره دایناسورها بوده است.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این هیولاهای تمامعیار موسوم به ماهیخزندهسانان (Ichthyosaurs) حدود 200 تا 250 میلیون سال پیش در دوره تریاس زندگی میکردند.
تا پیش از این باورها بر این بود که این جانوران غولپیکر از حیوانات خاکی تکامل یافته باشند، اما پیوند گمشدهای که آنها را به چنین موجوداتی مرتبط میکرد، ناشناخته باقیمانده بود.
اکنون دانشمندان بر این باورند که فسیل کشفشده در استان آنوهی چین میتواند این شکاف را با قابلیت دوزیستیاش در خاک و دریا پر کند.
طول این هیولا با سن تخمینی 248 میلیون سال، حدود 46 سانتیمتر است.
به گفته دانشمندان، این جانور بر خلاف ماهیخزندهسانانی که کاملا با زندگی در دریا سازگار بودند، از بالههای منعطف بزرگ برخوردار بوده که به آن اجازه حرکات فک مانند بر روی زمین را میداد.
بیشتر ماهیخزندهسانان از پوزههای بلند نوک مانند برخوردارند، اما فسیل دوزیست کشف شده دارای یک بینی به کوچکی خزندگان خاکی است.
بدن این هیولا همچنین حاوی استخوانهای ضخیمتر از ماهیخزندهسانان بوده است. محققان عقیده دارند بیشتر خزندگان دریایی که از زمین به درون آب منتقل شدهاند، اول وزنشان برای مقابله با امواج سهمگین ساحلی سنگینتر شده است.
دانشمندان با بررسی قدمت فسیل بدست آمده دریافتند که قدمت این فسیل به چهار میلیون سال پس از بزرگترین انقراض دستهجمعی موجودات روی زمین در 252 میلیون سال قبل برمیگردد. سوالی که تا پیش از این کشف مطرح بود، این بود که حیوانات و گیاهان چقدر بعد از چنین واقعهای که با گرم شدن جهانی نیز همراه بود، توانستند خود را بازیابی کنند.
نتایج این پژوهش در مجله نیچر منتشر شده است.
انتهای پیام