محققان هندی موفق به تولید منحصربفردترین نرمافزار جهان شدهاند که احساسات را از روی یک عکس چهره رمزگشایی میکند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، آزمایشات اولیه نشان از نرخ موفقیت 94 درصدی این فناوری در پیشبینی احساسات داشته است.
نرمافزار شناسایی چهره به اندازهگیری پارامترهای مختلف در عکس یک چهره مانند فاصله بین دو چشم فرد، ارتفاع از لبها تا بالای بینی و معیارهای مختلف دیگر پرداخته و سپس آنها را با تصاویر افراد در پایگاههای دادهای که با یک اسم خاص برچسب خوردهاند، مقایسه میکند.
پژوهش جدید محققان دانشگاه GLA هند اکنون گام را فراتر گذاشته و احساسات به تصویر کشیده شده توسط یک چهره را شناسایی میکند.
به گفته محققان، شناسایی احساسات توسط هوش مصنوعی آینده به شکل ربات یا رایانه میتواند پیوند گمشده بین انسان و محیطهای ماشینی را فراهم کند که بدون آن، تعامل مناسب بین این دو حوزه هرگز کاملا موفق نخواهد بود.
محققان یک رویکرد سه مرحلهای را برای نرمافزار آشکارساز احساس خود انجام دادهاند. اولی شامل ایجاد الگوریتمی است که میتواند به دقت ویژگیهای چهره انسان را شناسایی و تعریف کند. مرحله دوم، موقعیتها و شکلهای مختلف چهره را بررسی کرده و در نهایت، مرحله سوم، این ویژگیها را با حالت احساسی فرد به منطور تصمیمگیری در مورد شاد، غمگین، عصبانی، شگفتزده، ترسیده یا منزجر بودن وی مرتبط میکند.
در آینده از این دستگاه میتوان برای کاربریهایی مانند شناسایی عصبانیت، پرخاشگری یا ترس سرکوبشده در فرودگاهها به منظور شناسایی سریعتر افراد مظنون و کاهش صف انتظار بازرسیهای فیزیکی بهره برد.
انتهای پیام