دانشمندان موسسه ستاره شناسی مکس پلانک با همکاری آزمایشگاه برکلی و دانشگاه کالیفرنیا در برکلی با استفاده از نور ضعیف ثبتشده از کهکشانهایی با فاصله 10.8 میلیارد سال نوری، موفق به تهیه یکی از کاملترین نقشههای سهبعدی از تکهای از جهان نوجوان شدند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا- منطقه خراسان، این اولین بار است که ساختارهای مقیاس بزرگ در چنین فاصلهای از جهان بطور مستقیم نقشهبرداری شدهاند.
این کار به نمایش روش بدیعی برای نقشههای وضوح بالای جهان پرداخته است.
پروفسور دیوید شگل، محقق مرکز تحقیقاتی برکلی در این مورد اظهارکرد: این روش جدید که با استفاده از نور کهکشانهای قدیمی به عنوان زمینهای برای هیدروژن تهیه شده، میتواند به ما در تهیه نقشههای دقیقتر در آینده نزدیک کمک کند. یکی از پروژههای احتمالی میتواند ابزار طیفی انرژی تاریک (DESI) آزمایشگاه برکلی باشد که قصد دارد کاملترین نقشه تاکنون از جهان را تولید کند.
وی در ادامه افزود: اطلاعات مورد استفاده برای ترسیم این نقشه از سال 1998 شروع شد که این فرآیند ابتدا با ترسیم کهکشانهای اطراف یعنی فاصله یک میلیارد سال نوری از ما آغاز شد.
با استفاده از تلسکوپهای پیشرفته امروزی میتوان حتی کهکشانهای دوردست که در فاصله 6 میلیارد سال نوری از ما هستند را نیز رصد کرد، اما به دست آوردن اطلاعات در برخی نقاط همواره مشکل و امری محال بوده است.
دانشمندان این مرکز در ادامه تحقیقات خود در تلاشند تا با تهیه نقشههای دقیقتر به اخترشناسان و محققان عرصه فیزیک بنیادی کمک کنند.
جزئیات بیشتر این خبر در مجله Space منتشر شده است.
انتهای پیام