«ریچارد فلاناگان» گفت که به دلیل مشکلات مالی پیش از کسب جایزه «بوکر» قصد داشته به کار در معدن مشغول شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با فروش چشمگیر کتابهای ریچارد فلاناگان پس از کسب جایزه معتبر بوکر 2014 این نویسنده اعلام کرد دیگر مجبور نیست برای امرار معاش به معدنهای شمال استرالیا برود.
فلاناگان یکی از برجستهترین نویسندگان معاصر استرالیاست اما وضعیت مالی وخیمی دارد. او پس از بردن جایزه 50 هزار پوندی «من بوکر» گفت: من مرد ثروتمندی نیستم و این جایزه به معنای ادامه راه نویسندگی برای من است. یک سالونیم پیش وقتی که نگارش کتابم را به پایان رساندم، به کار در معادن شمال استرالیا فکر میکردم، چون وضعیت چنان پیش میرفت که دیگر نمیتوانستم به نوشتن ادامه دهم.
او در ادامه افزود: من مدت زمان زیادی را برای نگارش این کتاب صرف کردم. این مسالهای غیرعادی در مورد نویسندگان نیست. این حرفه برای بسیاری از نویسندگان زندگی سختی به همراه دارد.
کتابهای فلاناگان که هفته گذشته با رمان «جاده باریک به عمق شمال» جایزه «من بوکر» را بهدست آورد، طی روزهای اخیر فروشی حدودا 140 هزار پوندی را تجربه کرده است. فروش آثار فلاناگان در هفته گذشته، کارهای نویسندگان صاحبنامی چون «آلی اسمیت» و «هوارد جکوبسن» را پشت سر گذاشته است.
«جاده باریک به عمق شمال» از زمان برنده شدن «بوکر» تاکنون 10 هزار و 242 جلد در انگلستان فروخته است. این در حالی است که هفته پیش از آن، فروش این کتاب تنها 316 جلد بوده است. فروش 137 هزار و 430 پوندی رمان برنده «بوکر» فلاناگان طی یک هفته با فروش 10 سال گذشته کتابهای این نویسنده برابری میکند.
طبق آمارگیریهای سال گذشته در استرالیا، میانگین درآمد سالانه یک نویسنده حرفهیی 11 هزار پوند بوده که این رقم در مقایسه با سال 2005 کاهشی 29 درصدی داشته است. به گفته یکی از کارشناسان استرالیایی، این وضعیت شوکهکننده شرایط را برای نویسندگان این کشور بسیار سخت کرده است.
به گزارش گاردین، جایزه «من بوکر» یکی از مهمترین جوایز ادبی در دنیا محسوب میشود که هر دو سال یکبار به بهترین رمانهای تازهای که به زبان انگلیسی منتشر شدهاند، اعطا میشود.
ماجرای رمان «جاده باریک به عمق شمال» داستان عاشقانهای است که در زمان احداث خط آهن بین تایلند و برمه در جنگ جهانی دوم، که به خط آهن مرگ معروف شده بود، اتفاق میافتد.
«گریلینگ»، رییس هیات داوران جایزه «بوکر»، درباره برنده امسال گفت: این یک کتاب عاشقانه قابل توجه است که به رفاقتها و رنجهای انسانها میپردازد. دو مضمون اصلی این رمان، عشق و جنگ است. این کتاب که با نثری فوقالعاده ظریف و قوی نوشته شده، شرق را به غرب و گذشته را به حال، با داستانی از گناه و قهرمانی پیوند میزند.
«جاده باریک به عمق شمال» ششمین کتاب این نویسنده ۵۳ ساله اهل تاسمانی استرالیاست و پیش از او «توماس کنیلی» در سال ۱۹۸۲ و «پیتر کری» در سالهای ۱۹۸۸ و ۲۰۰۱ میلادی از استرالیا برنده جایزه «بوکر» شده بودند.
انتهای پیام