به دنبال تخریبهای گسترده یک ماه گذشته در شیراز، خانه قاجاری «حسن حلیساز» نیز شب گذشته به طور کامل تخریب شد.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اعلام این خبر به خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، گفت: با توجه به اینکه این خانه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود به نظر میرسد تخریبکنندگان قایل به ثبت یا غیرثبتی بودن خانههای قرارگرفته در محله اسکندری و پشت حرم شاهچراغ (ع) نیستند.
محمدحسن طالبیان با اشاره به تخریبهایی که در طول یک ماه گذشته در محله اسکندری در شیراز رخ داده بود، افزود: خانههای قبلی از جمله خانه پورنواب که ارزشمند بود در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده بودند اما اقدام بامداد امروز (یکم آبانماه) توسط برخی افراد نشان داد که آنها به قانون نیز توجهی ندارند.
او با تأکید بر اینکه خانه «حلیساز» ساعت 2 بامداد امروز با قطع برق خانههای محله اسکندری رخ داده و شبانه با آوردن کامیون نخالههای این خانه را به طور کامل جمعآوری و از محل دور کردهاند، گفت: متأسفانه این اتفاق ناگوار نشان داد دستگاههای دستاندرکار توسعه بافت تاریخی شیراز به طرحهای مصوب و کارهای قانونی توجهی نمیکنند و به هیچ یک از ارکان دولت اهمیتی نمیدهند.
طالبیان تأکید کرد: اداره کل میراث فرهنگی استان فارس و معاون حقوقی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به سرعت در حال پیگیری این اتفاق هستند. نباید اتفاق ماههای گذشته باز هم تکرار شود، آن هم با توجه به اینکه طرح توسعه حرم شاهچراغ (ع) در محدوده خانههای تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاند، ادامه دارد.
به گزارش ایسنا، خانه «حسن حلیساز» دهم خرداد 1382 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود. براساس آنچه شنیده شده است چند خانه تاریخی دیگر مانند خانه «بهرامی»، «سلیمی»، «اکبری» و «منتصری» نیز تخلیه شده و امشب احتمال تخریبشان وجود دارد. به نظر میرسد اقدامی که در طول شب گذشته و احتمالا شبهای آینده در محله اسکندری شیراز در حال رخ دادن است خطری بزرگتر از اقدامات گذشته است که به انجام کارهای غیرقانونی در این محدوده تاریخی دامن میزند. آن هم با توجه به آنکه به گفته مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، اجراکنندگان طرح توسعه شاهچراغ (ع) قرار بود یک ماه گذشته طرح مصوب این پروژه را به میراث فرهنگی ارائه کنند تا پس از تصویب، در این محدوده اجرایی شود.
به گزارش ایسنا، حدود یک ماه گذشته نیز در آغاز مجدد طرح توسعه حرم شاهچراغ (ع) حدود شش خانه تاریخی و ارزشمند از جمله خانه «پورنواب» که هر چند در فهرست آثار ملی به ثبت نرسیده بود اما با تأکید مسئولان سازمان میراث فرهنگی ارزشمند بود، تخریب شد.
انتهای پیام