رئیس مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری گفت: قرار نگرفتن نام دانشگاهها در فهرست نظامهای رتبهبندی، دلیل کم اعتباری آنها تلقی نشود.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا منطقه فارس، دکتر جعفر مهراد افزود: آخرین نتایج رتبهبندی تایمز در مالزی و تعدادی از کشورهای دیگر نگرانیهای جدی به بار آورده، به گونهای که هیچیک از دانشگاههای این کشور در بین 400 دانشگاه ممتاز جهان قرار ندارند.
وی با بیان اینکه دو دانشگاه مالایا (UM) و کبانگاسان (UKM) مالزی تصمیم به خروج از شرکت در این رتبهبندی کردهاند، خاطرنشان کرد: این دو دانشگاه بر این باورند که رتبهبندی تایمز ارتباط کمتری با اهداف و ماموریتهای این دو دانشگاه دارد.
رئیس مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری اظهار کرد: این دو دانشگاه در رتبهبندی QS جزو دانشگاههای ممتاز محسوب میشوند و معتقدند که این نوع رتبهبندی تصویر صحیحتری از عملکرد آنها را ارائه میدهد.
مهراد همچنین با بیان اینکه به نظر میرسد تصمیمی که این دو دانشگاه اتخاذ کردهاند به دور از واقعیتهای علمی است، عنوان کرد: انتقادهای چندی بر این دانشگاهها، به لحاظ حضور ضعیف در رتبهبندیهای بینالمللی وارد است.
وی ادامه داد: در آسیای جنوب غربی نیز دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعتی اصفهان نمونههای دیگری هستند که جزو 400 دانشگاه ممتاز در رتبهبندی تایمز در سال 2015 – 2014 به حساب میآیند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با بیان اینکه دانشگاهها باید از روششناسی رتبهبندیها اطلاعات کامل داشته و با معیارها و شاخصهای رتبهبندی آشنا شوند، گفت: هدف دانشگاهها نباید ارتقای رتبه آنها باشد، چرا که هدف چگونگی ساخت دانشگاههای خوب و ارائه برنامههای آموزشی با کیفیت است.
انتهای پیام