بزرگترین کشتی جهان برای نخستین بار به آب انداخته شد.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این سامانه آبی که Pieter Schelte نام دارد، میتواند سکوهای نفتی را از آب بلند کند و آنها را به مقاصد جدید ببرد. طول این کشتی 382 متر و عرض آن 124 متر گزارش شده و بنابراین طول آن به اندازه ارتفاع ساختمان امپایر استیت و عرض آن بیش از ارتفاع برج بیگ بن در لندن است.
این کشتی غولآسا توسط کارخانه مهندسی دریایی و کشتیسازی «Daewoo» در کره جنوبی ساخته شده و هزینه ساخت آن 3.1 میلیارد دلار اعلام شده است. فناوری مزبور توسط موتورهای 11.2 مگاواتی نیرودهی میشود و این موتورها به 13 پیشرانه 5.5 مگاواتی متعلق به شرکت «رولز رویس» متصلاند.
فناوری Pieter Schelte میتواند بخش فوقانی با وزن 48 هزار تن سکوهای نفتی و همچنین پایههای این سکوها به وزن 25 هزار تن را بلند کند.
این کشتی میتواند هر دوی بخشهای فوقانی و پایینی سکوهای نفتی را همزمان بلند کند و آنها را به بندر بازگرداند. سامانه مزبور قادر است خود را تا 25 متر در آب بالا و پایین ببرد تا بتواند هنگام حرکتدادن یک سکوی نفتی، با وزن بالای آن کنار بیاید.
شرکت سوییسی Allseas این کشتی را عملیاتی میکند و انتظار میرود عملیاتهای دریایی آن سال آینده آغاز شود. این کشتی میتواند به سرعت 14 گره دریایی یا 25.9 کیلومتر در ساعت برسد و توان حمل 571 خدمه را دارد.
زمانی که سیستم ابداعی عملیاتی شود، همچنین بزرگترین کشتی لولهگذار جهان خواهد بود و میتوان از آن برای ساختن زیرساختها در زیر دریا بهره برد. ظرفیت لولهگذاری Pieter Shelte حدود 2000 تن اعلام شده و این میزان دو برابر رکورد ظرفیت لولهگذاری پیشین است که توسط کشتی دیگری متعلق به Allseas به نام Solitaire بر جای گذاشته شده است.
سامانه Pieter Shelte عنوان بزرگترین کشتی جهان را فقط برای شش سال یدک خواهد کشید چون انتظار میرود شرکت Allseas در سال 2020 کشتی بزرگتری را برای حرکتدادن سکوهای نفتی ارائه دهد. با این حال، کشتی Maersk Triple-E که آن هم توسط شرکت کرهای Daewoo خواسته شده، هنوز رکورد درازترین کشتی جهان را با داشتن طول 400 متر یدک میکشد.
انتهای پیام