رییس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در حالی آمار رشد اقتصادی مثبت 4.6 درصدی مورد انتقاد است که هیچکس نمیگوید این آمار هنوز به رشد اقتصادی سه ماهه اول سال 1390 هم نرسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاجگردون در همایش روز ملی آمار با بیان اینکه متاسفانه در استفاده از آمار هیچگاه به فرضیات آن دقت نمیکنیم، اظهار کرد: از مدتی که رشد اقتصادی مثبت 4.6 درصدی از سوی بانک مرکزی اعلام شده با وجود تمامی انتقاداتی که نسبت به این آمار مطرح میشود، باید گفت که نه افسانه است و نه چیز عجیب دیگری است بلکه کافی است که مفروضات آن مورد بررسی قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه آمار را باید با درصد خطای آن بپذیریم، گفت: مسالهی مهم این است که ما در تولید، چگونگی و پردازش آن مشکل چندانی نداریم، اما اینکه چه کسی منتشر میکند و چه کسی آن را منتشر و چه کسی از آن استفاده میکند، باید مورد توجه باشد این در حالی است که قانون، مرکز آمار ایران را مرجع رسمی انتشار آمار دانسته و باید به آن اعتماد کنیم.
تاجگردون در ادامه با اشاره به انتقاداتی که از سوی رسانهها و یا منتقدین به نظام آماری مرکز آمار مطرح میشود، یادآور شد: برخی از آمار کارشناسی بوده و کاربرد آن رسانهای نیست، بنابراین زمانی که این اطلاعات کارشناسی منتشر میشود افراد را دچار تردید میکند، چرا که با کاربرد دقیق آن آشنا نیستند.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه برخی از آمار مختص آمارگذاری و برنامهریزی است، ادامه داد: بنابراین این آمار باید از دقت و صحت بالایی برخوردار بوده مورد صیانت قرار گرفته و نباید به آن تعرض کرد.
تاجگردون همچنین مرکز آمار را موظف به توجیه آمارهای خود دانست و افزود: وقتی آمار سنگین و غیرقابل سهم عمومی منتشر میشود موجب تشویش اذهان خواهد شد، بنابراین باید برای گیرندگان آن توجیه شود.
وی با اشاره به اینکه برخی از آمارها ملموس نیست و قرار هم نیست که ملموس باشند، گفت: اما هنگامی که بالاترین مقام کشور قرار است در مورد آماری نظیر تورم، نرخ بیکاری و یا رشد اقتصادی سخن بگوید، لازم است تا برای مخاطب کمی هم توضیح دهند که منظور از این آمار و ارقام چیست.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه اضافه کرد: تا زمانی که آماری منتشر نشده تنها مساله عدم انتشار آن است، اما هنگامی هم که اطلاعرسانی عمومی شد باید پای آن بایستیم.
انتهای پیام