درمان کم خطر «صرع» با عمل جراحی ‌جدید

محققان دانشگاه واندربیلت با مطالعه بر روی نحوه درمان بهتر بیماری صرع، با ابداع شیوه جدید جراحی از خطرات و عوارض شیوه قدیم جراحی جلوگیری کردند.

محققان دانشگاه واندربیلت با مطالعه بر روی نحوه درمان بهتر بیماری صرع، با ابداع شیوه جدید جراحی از خطرات و عوارض شیوه قدیم جراحی جلوگیری کردند.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، در شیوه قبلی جراحی درمان بیماری صرع حاد، پزشکان باید با سوراخ کردن جمجه بیمار و خارج کردن قسمت بیماری‌زای مغز که در عمیق‌ترین نقطه یعنی هیپوکامپ قرار داشت، اقدام به درمان این بیماری می‌کردند. این شیوه علاوه بر خطر بسیار برای حفظ جان بیمار، دوره بهبودی طولانی را نیز لازم داشت.

پزشکان در طی پنج سال گذشته با بررسی دقیق نحوه جراحی درمان صرع، به دنبال ارائه بهترین شیوه برای جراحی بودند. هم اکنون آنها معتقدند بهترین شیوه، استفاده از روبات جراح برای دسترسی به هیپوکامپ از راه گونه است. در این شیوه، علاوه بر دسترسی مستقیم به هیپوکامپ، از عوارض جانبی کاسته شده و دوره بهبود بیمار بسیار کاهش می‌یابد.

محققان در ادامه تحقیقات برای آزمایش عملی این شیوه اقدام به طراحی و ساخت سوزنی به طول 1.14 میلیمتر از جنس نیکل تیتانیوم کردند. این سوزن مانند یک خودکار فشاری و با استفاده از هوای فشرده به نقطه مورد نظر مغز نفوذ کرده تا قسمت مورد نظر را خارج کند.

محققان با بررسی دقیق روند جراحی با استفاده از این شیوه دریافتند که دقت در این جراحی در حدود 1.18 میلیمتر است که برای جراحی با این ظرافت، کافی به نظر می‌رسد. در این شیوه برای کنترل بهتر سوزن و مشاهده روند جراحی از دستگاه اسکن لحظه‌ای MRI استفاده می‌شود.

جزئیات بیشتر این دستاورد در نشریه Health منتشر شده است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۶ مهر ۱۳۹۳ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 93072614209
  • خبرنگار :