مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی بر ضرورت احترام گذاشتن به قانون عصای سفید تأکید کرد.
محسن ارشدزاده، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه آذربایجان شرقی، با بیان اینکه نیم درصد جمعیت استان که شامل 18 هزار نفر است را نابینایان مطلق و کم بینایان شدید تشکیل میدهند، افزود: هشت هزار نفر از نابینایان و کم بینایان استان تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و به صورت مستقیم از خدمات بهزیستی بهرهمند میشوند.
وی با اشاره به خدمات بهزیستی به نابینایان و کم بینایان، گفت: بهزیستی استان با پرداخت کمک هزینه ازدواج، کمک هزینه خرید مسکن و با ارایه دفترچه خدمات درمانی از نابینایان حمایت میکند.
ارشدزاده آموزش مهارتهای فردی و اجتماعی به نابینایان و کم بینایان را بسیار مهم دانست و بیان کرد: بهزیستی نوع راه رفتن و انجام امورات شخصی را با برگزاری کلاسهای آموزشی به نابینایان و کم بینایان یاد میدهد و همچنین تقویت حس لامسه و شنوایی و آموزش خط بریل برای نابینایان حایز اهمیت است و در این راستا نیز کلاسهای آموزشی برگزار میکنیم.
وی با بیان اینکه بهزیستی وسایل توانبخشی را در اختیار نابینایان و کم بینایان قرار میدهد، تأکید کرد: عصای سفید، وسایل بزرگنمایی، ساعت گویا، ماشین حساب گویا و لوح و قلم از ابزارهای ضروری برای نابینایان و کمبینایان است که توسط بهزیستی تأمین میشوند.
مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به خدمات حمایت از تحصیل نابینایان و کم بینایان، اظهار کرد: بهزیستی با پرداخت کمک هزینه تحصیلی، تأمین کتب صوتی یا کتب نوشته شده به خط بریل، تهیه رایانه، مموری و دستگاه پخش کننده فایل صوتی از تحصیل نابینایان و کم بینایان حمایت میکند.
بیکاری، اصلیترین مشکل نابینایان و کم بینایان
ارشدزاده خواستار شد: قانون سه درصد سهمیه معولان در استخدامها باید رعایت شود، هم اکنون بیشتر نابینایان و کم بینایان علی رغم داشتن تحصیلات عالی دانشگاهی بازهم بیکار هستند.
وی افزود: بهزیستی با تقویت استعدادهای نابینایان و کم بینایان و همچنین آموزش دیگر مهارتها، آنان را به سمت بازار کار سوق میدهد.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی از اعطای تسهیلات خود اشتغالی به نابینایان و کم بینایان خبر داد و افزود: همچنین این تسهیلات به کارفرماهایی که به نابینایان و کم بینایان شغل میدهند نیز اختصاص مییابد.
وی از نامناسب بودن فضای شهری برای زندگی معلولان و نوع رفتار شهروندان با معلولان انتقاد کرد و افزود: افراد معلول زود رنج هستند، آنان از نگاه ترحم آمیز بدشان می آید، باید برخوردها و نگاه ها منطقی شود.
وی تأکید کرد: رانندگان اتومبیلها باید با توقف در زمان مشاهده عصای سفید، زمینه را برای عبور نابینایان و کم بینایان فراهم سازند.
ارشد زاده از برگزاری کلاسهای آموزشی برای خانوادههای نابینایان و کم بینایان خبر داد و گفت: خانوادهها باید با رفتارشان، اعتماد به نفس نابینایان و کم بینایان را بالا ببرند.
مدیرکل بهزیستی استان اظهار کرد: طرح غربالگری برای شناسایی کودکان کم بینای زیر شش سال انجام میشود که با اجرای این طرح افراد کم بینا تحت مداوای پزشک متخصص قرار میگیرند.
انتهای پیام