وزیر بهداشت گفت: سهم بودجه پژوهش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی از تولید ناخالص ملی نیاز به بازنگری جدی دارد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، دکتر سید حسن هاشمی در دومین نشست مشترک با سرپرست و مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری که در دفتر وزیر بهداشت برگزار شد، با اشاره به این که این دو وزارتخانه مشکلات مشترکی دارند که در صورت هماهنگ عمل کردن، بخشی از آنها قابل اصلاح است، گفت: تعداد زیادی از ماموریتهای دو وزارتین مشترک است که باید با همگامی بیشتر به این ماموریتها سامان دهیم.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت همسو بودن دو وزارتخانه افزود: در حال حاضر سهم بودجه پژوهش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی از تولید ناخالص ملی نیاز به بازنگری جدی دارد.
به گفته وی در حال حاضر با توجه به این که حوزه سلامت 40 درصد از میزان تولید علم را به خود اختصاص داده است، ولی سهم بودجه پژوهش آن بسیار ناچیز است در حالی که مقام معظم رهبری در سیاستهای کلی سلامت تاکید کردند که ایران باید از نظر رشد علمی در منطقه اول باشد.
وزیر بهداشت در این باره تاکید کرد: ضروری است دولت و مجلس شورای اسلامی اعتبارات حوزه پژوهش را اصلاح کنند در غیر این صورت در این حوزه شاهد عقب ماندگی خواهیم بود.
دکتر هاشمی در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش نیز اگرچه اقدامات خوبی در وزارت بهداشت و وزارت علوم صورت گرفته ولی در مورد تفکیک برخی رشتهها و تفکیک برخی از دانشگاههای اصلی از گروه بندی و سهمیه بندی، بین دو وزارتخانه باید کارهای مشترکی انجام شود.
وی در خصوص لزوم تشکیل دانشگاه های عمومی – خصوصی نیز توضیح داد: تشکیل این دانشگاهها اقدام خوبی برای جذب دانشجویان در رشتههای بین رشتهای میان دو وزارتخانه است. ضمن این که بخش خصوصی نیز از تشکیل دانشگاههای این چنینی استقبال میکند.
وزیر بهداشت با تاکید بر ضرورت تفکیک هرچه سریعتر ماموریتها بین دو وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری، اظهار کرد: دو وزارتخانه می توانند در زمینه تاسیس پارک های علمی فناوری که شهرداری نیز در اختیار گذاشتن زمینهای این پارک ها اعلام همکاری کرده، اقدامات مشترک داشته باشند.
وی در پایان با اشاره به امضای تفاهم نامه ای بین دو وزارتخانه به منظور تفکیک برخی رشتهها، تاکید کرد: همکاریهای مشترک بین وزارتین به ارتقاء سطح آموزش عالی و پژوهش در کشور کمک شایانی خواهد کرد.
انتهای پیام