دانشمندان دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور باتری جدیدی ارائه دادهاند که تنها در دو دقیقه، بیش از 70 درصد شارژ میشود.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این باتری بالغ بر 20 سال عمر میکند. این موفقیت تاثیری بسزا بر بسیاری از صنایع از جمله وسایط نقلیه الکتریکی خواهد داشت که باتریشان هماکنون چهار ساعته شارژ میشود و طول عمر محدودی دارد.
نسل جدید باتریهای لیتیم-یون، وسایط نقلیه الکتریکی را قادر خواهد ساخت 20 برابر سریعتر از فناوریهای کنونی شارژ شوند. همچنین با فناوری ابداعی، این خودروها به جایگزینی مکرر باتریشان نیازی ندارند.
باتری جدید بیش از 10 هزار دوره شارژ را تحمل میکند و این بدین معناست که این ابداع 20 برابر بیش از 500 چرخه باتریهای امروزی توان دارد.
دانشمندان دانشگاه سنگاپور گرافیت معمولی به کاررفته در آند (قطب منفی) باتریهای لیتیم یون کنونی را با ژل جدیدی جایگزین کردند که از دیاکسیدتیتانیوم ساخته شده است. این ماده فراوان، ارزان و ایمن است و در خاک یافت میشود.
دانشمندان سنگاپوری، ذرات دیاکسیدتیتانیوم را به نانولولههای ریزی تبدیل کردند که این نانولولهها هزار برابر نازکتر از قطر تار موی انسان هستند. این نانوسازهها به سرعتبخشی واکنشهای شیمیایی که در باتری جدید رخ میدهند، کمک میکند و چنین موضوعی شارژشدن فوقسریع باتری را موجب میشود.
عمر طولانی باتری جدید بدین معناست که رانندگان میتوانند با کاهش دفعات جایگزینکردن باتری، پنج هزار دلار صرفهجویی در هزینه داشته باشند.
جزئیات این دستاورد علمی در نشریه Advanced Materials منتشر شد.
انتهای پیام