وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی گفت: اقدام یکجانبه فلسطین برای تعیین ضرب الاجل برای خروج اسرائیل از بیتالمقدس شرقی و کرانه باختری یک تلاش بیهوده است که با شکست مواجه میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در مصاحبهای با روزنامه یدیعوت آحارونوت گفت: آمریکا هیچ درخواستی از اسرائیل برای مشارکت در این کنفرانس نداشت، دو طرف به نقش اسرائیل در بازسازی نوار غزه اذعان داشته و در این رابطه به درک مشترک رسیدند.
لیبرمن افزود: اسرائیل کاملا نسبت به بازسازی غزه و از سرگیری زندگی شهری در این منطقه تمایل دارد، ما به دنبال گفتوگوی بیشتر برای نظارت بر این روند و چگونگی نقل و انتقال وسایل و تجهیزات به این منطقه هستیم.
وزیر امور خارجه اسرائیل تاکید کرد: این اصلا درست نیست اسرائیل در کنفرانس بازسازی غزه حضور نداشته باشد. شما نمیتوانید بدون حضور اسرائیل به بازسازی غزه بپردازید. تجهیزات از طریق گذرگاههای مرزی باید به غزه بروند و کاملا مشخص است که بدون حضور و همکاری اسرائیل چنین چیزی امکان پذیر نیست. در هر شرایطی، ما تلاش میکنیم تا به بازسازی شهر و اسکان مجدد غیرنظامیان در باریکه غزه بپردازیم. ما علیه مهدهای کودک، مدارس یا کلینیکها کاری انجام نمیدهیم.
لیبرمن گفت: مهم است که مقامهای فلسطینی کنترل غزه را در دست داشته باشند و هیچ شکی نیست که تشکیلات خودگردان فلسطین (فتح) در این رابطه بهتر از حماس عمل میکند. اگرچه این امر کاملا نمادین است و کنترل و نفوذ حماس بر منطقه همچنان رویت میشود. اما در هر شرایطی، تشکیلات خودگردان باید نقش پیشرو داشته باشد. همکاری با حماس اصلا باب میل من نیست.
وزیر امور خارجه اسرائیل ادامه داد: اقدام فلسطینیها در تصویب قطعنامهای در شورای امنیت سازمان ملل برای تعیین ضرب الاجل برای اسرائیل در خروج از کرانه باختری و بیت المقدس شرقی امری بیهوده است و جهان هم اکنون با ویروس شایع ابولا و تهدید داعش مواجه است و زمانی برای رسیدگی به شکایات فلسطینیها ندارد. تمامی این اقدامات از جانب فلسطینیها یک حرکت یکجانبه است. همه میدانند که چنین اقدامی شکست میخورد. من با تعدادی از وزیران امور خارجه کشورهای اروپایی که با این اقدام فلسطین مخالف بودند سخن گفتم. آنها با این مساله موافق بودند که توافقی در این باره باید میان تل آویو و طرف فلسطینی صورت گیرد.
لیبرمن گفت: گزینه احیای مذاکرات صلح تنها در حد حرف بوده و طرح ابتکاری فلسطین است و هیچ شکی نیست که آنها مسائل اینچنینی را بار دیگر بازگو میکنند. اما باید توافق بر سر مسائل حاصل شود تا مذاکرات صلح از سر گرفته شود. اگر اقدامات همانطور که طرف فلسطینی میخواهد یکجانبه پیش برود، یک تلاش بیهوده خواهد بود. کاملا مشخص است که درخواستها و ضرورتهای امنیتی ما غیر واقعی نیست. امنیت یک مساله مهم برای ماست.
وزیر امور خارجه اسرائیل با اعلام اینکه با مارگوت والستروم، همتای سوئدیاش سخن گفته و درباره از میان بردن تنشها میان سوئد و اسرائلی به گفتوگو پرداخته، گفت: سوئد اخیرا کشور فلسطین را به رسمیت شناخته و ما توافق کردیم تا نخستین فرصت با یکدیگر دیدار کنیم. کشورهایی نیز پیشتر فلسطین رابه عنوان یک کشور به رسمیت شناختند که البته در اتحادیه اروپا نبودند. این نخستین باراست که یک کشور از داخل اتحادیه اروپا فلسطین را به رسمیت میشناسد. اما این از منافع داخلی سوئد نشات میگیرد. دلیل این تغییر داخلی سیاسی در سوئد مساله فلسطین نیست. این تصمیم در جریان انتخابات اتخاذ شد و علت آن هم جلب حمایت رای دهندگان جامعه مسلمان سوئد بود.
لیبرمن درباره تهدید داعش و اقدامات این گروه تروریستی بدبینی خود را اعلام کرد و گفت: ما شاهد آنچه که رخ میدهد هستیم. داعش در عراق و سوریه پیشروی میکند و به سمت بغداد و کوبانی در حرکت است. تنها با انجام حملات هوایی نمیتوان جلوی این تروریستها را گرفت. در نهایت، آنها باید عملیات زمینی انجام دهند.
انتهای پیام