رشد 34 درصدی تخلیه خودروهای ترانزیتی در بندر لنگه

مدیر اداره بنادر و دریانوردی لنگه از رونق 18 درصدی عملیات تخلیه و بارگیری کالا در بنادر غرب هرمزگان طی شش ماه نخست سال جاری، خبر داد.

مدیر اداره بنادر و دریانوردی لنگه از رونق 18 درصدی عملیات تخلیه و بارگیری کالا در بنادر غرب هرمزگان طی شش ماه نخست سال جاری، خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در خلیج فارس، اسماعیل مکی زاده ضمن ارایه گزارشی از عملکرد شش ماهه نخست سال 1393 بندر تجاری لنگه با اعلام خبر فوق گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 440هزار و 102 تن کالا در این بندر تخلیه و بارگیری شد.

وی از افزایش صادرات کالاهای غیر نفتی در بندر لنگه خبر داد و افزود: 198 هزار و 255 تن کالا درشش ماهه نخست امسال از طریق این بندر به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد پیشرفت داشته است.

مکی زاده اضافه کرد: طی این مدت 91هزار و 718 تن کالای غیر نفتی به بندر تجاری لنگه وارد شد.

مدیر اداره بنادر و دریانوردی بندرلنگه به رونق دو درصدی کاپوتاژ غیر نفتی در این بندر اشاره و میزان آن را 60 هزار تن کالا اعلام کرد.

وی افزود: خودروی سواری، برنج، شکر، گندم، روغن خوراکی، سویا، میوه و تره بار، مواد معدنی، پارچه و الیاف عمده کالاهایی است که از مبدأ یا به مقصد امارات عربی متحده، کشورهای آسیانه میانه و عراق وارد، صادر و یا ترانزیت شده است.

پیشرفت 45 درصدی پروژه لایروبی حوضچه بندر

مکی زاده با اشاره به بهره برداری از دو فاز نخست طرح توسعه دریایی با حضور استاندار هرمزگان و مدیر کل بنادر و دریانوردی استان طی هفته دولت، گفت: دو فاز اطاله و اصلاح موج شکن و تعمیرات اساسی 220 متر اسکله مورد بهره برداری قرارگرفت و طرح توسعه بندر با انجام لایروبی وارد فاز نهایی خود شده و در سال 1394 به اتمام خواهد رسید.

وی از پیشرفت 45 درصدی پروژه لایروبی حوضچه بندرگاه لنگه خبر داد و ابراز امیدواری کرد؛ با بهبود شرایط و اتمام پروژه لایروبی و افزایش عمق آبخور و یکپارچه سازی تمامی نقاط حوضچه تا عمق 5.5 متر، در آینده نزدیک شاهد حضور شناورهای بزرگتر، کالاهای بیشتر و نهایتاً افزایش صادرات و ترانزیت کالا در بندر لنگه باشیم.

رشد 34 درصدی تخلیه خودروهای ترانزیتی

مدیر اداره بنادر و دریانوردی لنگه از رشد 34 درصدی تخلیه خودرو های ترانزیتی در این بندر طی شش ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و افزود: از ابتدای امسال تاکنون 45 هزار و 30 دستگاه خودرو در این بندر تخلیه شد.

وی کاهش تشریفات گمرکی و رفع موانع موجود برای تسهیل بیشتر روند فعالیت شرکت های ترانزیتی را از مهمترین عوامل بندر لنگه برای جلب رضایت و افزایش مشارکت سرمایه گذاران حوزه ترانزیت دانست.

مکی زاده افزود: با اختصاص هفت هکتار از زمینهای پشتیبانی در بندرلنگه با اعتبار 70 میلیارد ریال برای دپو و ترانزیت خودرو همچنین شبانه روزی کردن فعالیت ها و نشست های چهره به چهره با سرمایه گذاران بخش ترانزیت و تشریک مساعی در یه فضای صمیمی سبب شد تا شرکتهای فعال در این زمینه از دیگر بنادر نیز این بندر را برای ادامه فعالیت خود انتخاب نمایند و هم اکنون تعداد این شرکت ها متجاوز از ده برابر تعداد آنها در سه سال گذشته بوده است.

مکی زاده با اشاره به افزایش هشت درصدی ورود شناور به حوضچه بندر لنگه گفت: 3322 فروند شناور طی این مدت وارد این بندر شد.

مدیر اداره بنادر و دریانوردی لنگه پیش بینی کرد؛ با تردد روزانه 12 فروند شناور حامل خودرو های ترانزیتی در مسیر دریایی بندر لنگه به بندر دبی و بالعکس و با کمک یک پست اسکله بتونی و یک پست اسکله فلزی موجود در بندرلنگه، انتظار می رود تا پایان امسال بیش از 100 هزاردستگاه انواع خودرو از این بندر ترانزیت شود.

به گزارش ایسنا، بندر لنگه به عنوان اصلی ترین بندر منطقه غرب هرمزگان علاوه بر ترانزیت کالا، فعالیت های صادراتی، وارداتی و کاپوتاژ را نیز پشتیانی می کند و موقعیت جغرافیایی و ترابری دریایی بندر لنگه از یک سو، آن را به بهترین پایانه لجستیکی برای جزایر ایرانی حوزه خلیج فارس (سیری، لاوان، کیش، هندرابی، تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی) تبدیل کرده و از سوی دیگر، داشتن حداقل فاصله دریایی با شیخ نشین‌های امارات متحده عربی از جمله دبی - شارجه، این بندر را از بعد کاهش هزینه حمل و کاهش استهلاک شناورها از دیگر بنادر مشابه متمایز کرده است.

حجم عملیات کانتینری در بندر باهنر 2.5 برابر شد

معاون عملیات اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر نیز از تخلیه و بارگیری حدود 985 هزار تن کالای نفتی و غیرنفتی و همچنین 2.5 برابر شدن حجم عملیات کانتینری در این بندر طی شش ماهه نخست سال جاری خبر داد.

قاسم عسکری نسب با تشریح گزارش عملکرد شش ماهه نخست سال جاری، میزان تخلیه و بارگیری کالا در بندر شهید باهنر از ابتدای سال جاری تا ابتدای مهرماه جاری را بالغ بر 985 هزار و 178 تن کالای نفتی و غیرنفتی اعلام کرد.

وی پیش‌بینی کرد که با برنامه ریزی های صورت گرفته میزان تخلیه و بارگیری کالا در بندر شهید باهنر تا پایان سال به دو ونیم میلیون تن برسد.

به گفته معاون عملیات اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر، طی مدت مذکور بیش از 572 هزار و 162 تن کالاهای غیر نفتی و 28 هزار و 470 تن کالای نفتی از این بندر صادر شد که به ترتیب 5 و 231 درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: مواد شیمیایی، کشاورزی، مواد معدنی، قیر، میوه و تره بار، مواد پروتینی، آهن آلات و مصالح ساختمانی کالاهای صادراتی از بندر باهنر به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس وکشورهای حوزه اقیانوس هند بوده است.

عسکری نسب خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون 97 هزار و 508 تن کالای غیر نفتی به این بندر وارد شده که 15 درصد کاهش یافته است.

به گفته وی، برنج، خشکبار، مصالح ساختمانی، خودرو، پارچه، لوازم خانگی و ماشین آلات راهداری از جمله کالاهای وارداتی است که از طریق بندر شهید باهنر روانه بازارهای داخلی کشور می شود.

معاون عملیات اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر از ترانزیت71 هزار و 647 خودرو از طریق این بندر طی شش ماهه نخست امسال خبر داد و اضافه کرد: امسال در بخش عملیات کانتینری این بندر 1604 تی ای یو تخلیه و بارگیری صورت گرفته که رشد 2.5 برابری داشته است.

وی گفت: طی مدت یادشده 2066 تردد شناور در این بندر ثبت شده که در این بخش شاهد افزایش 103 درصدی ترددها هستیم.

عسکری نسب افزود: از ابتدای سال جاری تا ابتدای مهرماه، یک میلیون و 499 هزار و 903مسافر از طریق دو بندر شهید باهنر و شهید حقانی که تحت مدیریت این اداره است، جابجا شده اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل هشت درصد افزایش دارد.

معاون عملیات اداره بنادر و دریانوردی شهید باهنر با اشاره به آخرین آمار سفرهای دریایی به مقصد کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس نیز به ثبت گفت: جابجایی بیش از 23 هزار و 630 مسافر در مسیر دریایی کشورهای حوزه خلیج فارس و بندر شهید باهنر طی سال جاری به ثبت رسید.

لازم به ذکر است، برخورداری از 12 پست اسکله، دسترسی به آبهای آزاد، نزدیکی به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اتصال به کریدور شمال-جنوب از طریق شبکه‌ بین‌المللی جاده‌ای، آبخور مناسب برای پهلوگیری انواع شناورها، بندر شهید باهنر را به یک پایگاه تجاری راهبردی و مهم در منطقه تبدیل کرده است.

گفتنی است، بندر شهید باهنر از پایانه های دریایی مناسب در راهگذر ترانزیت منطقه برای ترکیه، روسیه، آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان و عراق است.

از سوی دیگر، بندر شهید باهنر با برخورداری از سالن مسافری بین المللی استاندارد علاوه بر میزبانی از کشتی های کلاس کروز، سالانه پذیرای تعداد زیادی گردشگر و مسافر بین المللی است؛ به طوری که سفرهای دریایی خارجی به صورت سه روز در هفته از طریق این بندر انجام می شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ مهر ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 93072011227
  • خبرنگار :