منابع آگاه گفتند ایران قیمت فروش نفت خام به مشتریان آسیایی را به پایینترین سطح از دسامبر 2008 تاکنون رساند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: این اقدام ایران تا حد زیادی متاثر از کاهش قیمت هفته گذشته از سوی عربستان است. این اخبار در شرایطی است که اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) در حال رقابت برای در اختیار گرفتن سهم بازار آسیا پس از کاهش فروش به آمریکا به دلیل توسعه نفت شیل است.
شرکت ملی نفت ایران بهای فروش نفت خام سبک خود به مشتریان آسیایی برای تحویل در ماه نوامبر را 82 سنت در هر بشکه پایینتر از متوسط قیمت نفت عمان و دوبی میفروشد. ایران برای ماه اکتبر نیز قیمت نفت خود را 18 سنت کاهش داده بود که دقیقا مشابه کاهش یک دلاری قیمت نفت عربستان در هفته گذشته برای مشتریان آسیایی است.
قیمتهای بینالمللی نفت به دلیل عرضه کافی و نبود تقاضا رو به کاهش هستند. متوسط بهای نفت اوپک به پایینترین سطح از دسامبر 2010 رسیده و نفت برنت برای اولین بار طی دو سال گذشته زیر 90 دلار در هر بشکه معامله میشود.
اوگن ویبنبرگ رییس تحقیقات در کامرزبانک فرانکفورت گفت: زمان کاهش قیمت نفت ایران وقوع جنگ قیمتگذاری در اوپک را بیش از پیش محتمل می کند. ایران کاملا از مسیر حرکت و شرایط موجود در بازار آگاه است و با توجه به این مساله ما شاهد کاهشهای پشت سر هم بودیم که به نظر می رسد یک کنش و واکنش از سوی اعضای اوپک باشد.
تولیدکنندگان نفت در خاورمیانه با رقابت بیشتری در آسیا مواجه شدهاند. محمولههای نفت آمریکا، روسیه و آمریکای لاتین در بحبوحه تولید مازاد در بازار بینالمللی، مشتریانی در آسیا پیدا کردهاند.
روند تقاضا در این منطقه رو به کاهش است که به دلیل کندی رشد اقتصادی در چین به عنوان دومین کشور بزرگ مصرف کننده نفت جهان است.
بهای نفت برنت و نفت سبک آمریکا هر دو در هفتههای اخیر 20 درصد کاهش یافته است. نفت برنت برای تحویل در ماه نوامبر به 88 دلار و 11 سنت در هر بشکه رسیده که پایینترین قیمت از دسامبر 2010 تاکنون است. همچنین نفت سبک آمریکا 83 دلار و 33 سنت در هر بشکه معامله میشود که پایین ترین قیمت از سوم ژوئیه 2012 تاکنون محسوب می شود.
شرکت نفت آرامکو عربستان اول اکتبر بهای فروش نفت خود به تمام مناطق را برای ماه نوامبر کاهش داد. نفت سبک عربی با یک دلار کاهش قیمت در هر بشکه یک دلار و پنج سنت پایینتر از متوسط قیمت دوبی و عمان فروخته میشود.
کامرز بانک و سیتی گروپ اعلام کردند که این کاه ها ممکن است شروع یک جنگ قیمت میان اعضای کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) برای حفظ سهم بازار باشد.
شرکت ملی نفتکش ایران از ماه آینده نفت خود را 82 سنت پایین تر از متوسط قیمت عمان و دوبی به مشتریان آسیایی می فروشد. این قیمت یک دلار کمتر از قیمتهای ماه اکتبر و بزرگترین تخفیف از دسامبر 2008 تاکنون محسوب می شود.
بیژن زنگنه وزیر نفت ایران گفته است نوساناتی که در حال حاضر در قیمتها شاهد هستیم جنگ کاهش قیمت نامیده نمی شود.
یک مقام آگاه به سیاستهای نفتی عربستان گفته است عربستان سعودی قیمت نفت خود را برای افزایش حاشیه سود برای پالایشگاههای آسیایی که نمی توانند نفت خام را به صورت سودآور پالایش کنند انجام داده است نه شروع یک جنگ قیمت گذاری .
جولیان لی یک استراتژیست نفتی در بلومبرگ گفت: اعضای اوپک درغرب آفریقا نیز همچنین درحال تجربه کردن کاهش تقاضای نفت خود و شروع یک رقابت قیمت گذاری هستند.
لی افزود: فروش نفت نیجریه کمتر ازحد معمول شده است. این اختلاف زیاد به نظر می رسد که به دلیل قیمتها باشد زیرا آنگولا سریعتر از نیجریه نسبت به ضعف بازار واکنش نشان می دهد.
حدود نیمی از صادرات برنامه ریزی شده نیجریه برای ماه نوامبر فروخته نشده است در حالی که 75 درصد نفت این کشور به طور معمول در این برهه از سال فروخته میشد. آنگولا موفق شده حدود 85 درصد از محموله های خود را برای ماه جاری به فروش برسانند.
وینبرگ نیز گفت:اعضای اوپک وقوع جنگ قیمت را تکذیب می کنند زیرا این مساله در بلند مدت به نفع آنها نیست.
ناظران منتظر انتشار قیمت ها از سوی کویت وعراق هستند که انتظار می رود هفته آینده منتشر شود و در این میان کاهش ندادن قیمت برای آنها دشوار خواهد بود.
انتهای پیام