محصولی به ایسنا خبر داد

تبادل 500 مگاوات برق با روسیه و 200 مگاوات با‌ آذربایجان

قائم مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل گفت: درصدد تبادل 500 مگاوات برق با روسیه و 200 مگاوات برق با آذربایجان هستیم.

قائم مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل گفت: درصدد تبادل 500 مگاوات برق با روسیه و 200 مگاوات برق با آذربایجان هستیم.

اسماعیل محصولی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: در مرحله اول به دلیل ضعیف بودن خطوط انتقال آذربایجان صد مگاوات تبادل صورت می گیرد و با تقویت خطوط حجم تبادل برق را به 200 مگاوات ساعت در سال می رسانیم.

وی با اشاره به مذاکرات اخیر ایران و روسیه در زمینه ساخت نیروگاه‌های بخاری در ایران با مشارکت روسیه و بهسازی نیروگاه‌هایی که پیش از این توسط روسیه در ایران ساخته شده بود گفت: براساس تفاهم صورت گرفته توانیر در حال ارائه اطلاعات لازم به روسیه در این زمینه است.

وی در مورد هدفگذاری ایران در زمینه تبادل برق با روسیه، اظهار کرد: این کار از طریق آذربایجان صورت می گیرد. به دنبال تبادل برق به میزان 200 مگاوات ساعت در سال با آذربایجان و 500 مگاوات ساعت در سال با روسیه هستیم به گونه‌ای که در تابستان به میزان مذکور برق وارد و در زمستان صادر کنیم.

قائم مقام وزیر نیرو در امور بین‌الملل با تاکید بر این‌که در شروع مذاکرات در فاز اول صحبت از تبادل صد مگاوات برق با آذربایجان است گفت: تبادل 200 مگاوات ساعت برق در سال منوط به تکمیل خطوط انتقال است چرا که خطوط انتقال آذربایجان باید تقویت شود.

محصولی در مورد نیاز کشورهای مذکور گفت: آذربایجان و روسیه در تابستان به ایران برق خواهند داد و در زمستان که مشکل دارند به آن دو کشور برق صادر خواهیم کرد.

ساخت 3500 مگاوات نیروگاه توسط روسیه در ایران

به گزارش ایسنا، پیش از این مدیر عامل توانیر از توافق ایران و روسیه برای ساخت حدود 3 هزار و 500 مگاوات نیروگاه جدید توسط روسیه خبر داده بود و گفته بود که نیروگاه‌های منتظری و رامین گسترش پیدا می‌کنند و چهار نیروگاه در سهند، بندرعباس و تبریز و طبس ساخته خواهد شد.

همایون حائری در روز هجدهم شهریور ماه در حاشیه نشست وزیر انرژی روسیه و وزیر نیرو ایران که با حضور مدیران ارشد برق تشکیل شد در جمع خبرنگاران گفت: روسیه نسل جدید تکنولوژی خود را درنیروگاه‌های منتظری و رامین نصب خواهد کرد.

وی تصریح کرد: روسیه در زمینه نیروگاه‌های بخار و ذغال‌سنگ دارای تجربه است که در این زمینه صحبت‌هایی صورت گرفت، همچنین در این نشست بحث صادرات و واردات برق نیز مطرح شد.

مدیرعامل توانیر در پاسخ به ایسنا در مورد لزوم ساخت نیروگا‌های ذغال سنگی در ایران با تاکید بر اهمیت داشتن سبد انرژی شامل نیروگاه‌های مختلف از حرارتی و ذغال‌سنگ تا انرژی‌های نو گفت: در صورتی که نیروگاه ذغال‌سنگی ساخته شود، از تکنولوژی‌های روز دنیا که آلودگی را هضم می‌کنند، استفاده خواهد شد.

حائری در مورد اعتبارات ساخت نیروگاه‌ها و بازسازی دو نیروگاه بیان شده نیز گفت: اعتبارات از طریق فاینانس تامین خواهد شد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۶ مهر ۱۳۹۳ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 93071609197
  • خبرنگار :

برچسب‌ها