سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از حضور وزیر امور خارجه کشورمان در کمیسیون متبوعش خبر داد.
سیدحسین نقوی حسینی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از ارائه گزارشی توسط محسنی ثانی رییس کمیته امنیت کمیسیون در خصوص حادثه حمله به یکی از پاسگاههای مرزی به صورت انفجاری در شهریورماه سال جاری در سراوان خبر داد و با اشاره به این گزارش گفت: در این حمله تروریستی که سه ساعت و نیم طول کشید، با رسیدن نیروهای کمکی و مقاومت نیروهای مستقر در پاسگاه، حمله با شکست روبرو شد.
وی خاطرنشان کرد: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ضمن تقدیر از کلیه نیروهای مستقر در پاسگاه خواستار تشویق نیروهای جان بر کف و شجاع مستقر و عملکننده شد.
وی همچنین از محکومیت پاکستان به جهت استفاده تروریستها از خاک این کشور خبر داد و افزود: اعضای کمیسیون امنیت خواستار پذیرش مسئولیت و برخورد با گروههای تروریستی استفادهکننده از خاک پاکستان شدند.
سخنگوی کمیسیون امنیت همچنین گفت که مقرر شد هیاتی از کمیسیون با هدف بازدید و تقدیر و تشکر از زحمات نیروهای مستقر در مرز، به منطقه سفر کنند.
وی خاطرنشان کرد: در این جلسه آقابابایی مدیرکل امور هند وزارت کشور عملیات تروریستها و مقاومت دلیرانه نیروهای مستقر در پاسگاه را تشریح کرد.
نماینده مردم ورامین در مجلس همچنین از حضور ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه کمیسیون امنیت خبر داد و افزود: وی پس از سفر رییسجمهور به نیویورک اولین جلسهای بود که در مجلس و کمیسیون حضور پیدا میکرد که از سوی قشقاوی و مدیرکل دفترش همراهی میشد.
نقوی حسینی ادامه داد: در ابتدای این نشست بروجردی به سفر رییسجمهور به نیویورک و موارد مربوطه و همچنین به شرایط منطقه و اقدامات غربیها و گروههای تروریستی اشاره کرد و گفت که باید اهداف واقعی غربیها در منطقه رو شود.
وی همچنین به مباحث مطرح شده درباره اجلاس خزر و مذاکرات هستهای توسط رییس کمیسیون امنیت اشاره کرد و افزود: وزیر امور خارجه در ابتدا به تشریح سفر نیویورک پرداخت و با اشاره به حساسیت سفر به لحاظ مذاکرات هستهای و مواضع جهانی رییسجمهور درخصوص طرح خطر جهانی افراطیگری و تروریست گفت که فقط نتانیاهو و صهیونیستها بودند که به دنبال ایجاد انحراف در ایده مذکور بودند وگرنه همه کشورها به خطر افراطیگری تروریست اعتراف داشتند و میگفتند ایده و تشخیص جمهوری اسلامی در سفر سال قبل درست و دقیق بوده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت در ادامه با اشاره به صحبتهای ظریف افزود: وزیر امور خارجه گفت که رییسجمهور در این سفر تعادل خوبی در ملاقاتها ایجاد کرد. ملاقاتهایی با سران کشورهای آمریکای لاتین، آفریقا، خاورمیانه ، کشورهای غربی و جنوب شرق آسیا انجام شد و رییسجمهور نشستهای مختلفی از جمله سه نشست با ایرانیهای خارج از کشور برگزار کرد که در همه این دیدارها درخواست تعامل با ایران وجود داشت به ویژه ملاقاتکنندگان خواهان روابط بیشتر در عرصه اقتصادی بودند.
نقوی حسینی خاطرنشان کرد: وزیر امور خارجه معتقد بود که رییسجمهور در کلیه ملاقاتها شفاف و صریح صحبت و نظراتش را در چارچوب حقوق و منافع ملی کشور قاطع مطرح کرد که درخصوص مسائل هستهای و داعش اینگونه بود.
وی ادامه داد: همچنین آقای ظریف گفت که نخست وزیر انگلیس را در اندازهای نمیبینیم که رییس جمهور یا وزیر خارجه به او پاسخی بدهد و پاسخهای قاطع سخنگوی وزارت خارجه کافی بود و کامرون بسیار بد و بیادبانه صحبت کرد اما اصل حرف او عجز در مقابل ایران و نیاز شدید آنها به کمک ایران بود. در عین حال این مطالب را در ملاقات با رییس جمهور مطرح نکرد؛ بنابراین ما هیچ عجلهای برای برقراری ارتباط با انگلیس نداریم و رابطه با این کشور را کاملا معقول و منطقی در برنامه قرار خواهیم داد.
وی با بیان اینکه «ظریف در ادامه جلسه به سایر ملاقاتها و گفتوگوهای رییس جمهور و هیات همراه اشاره کرد» گفت: وزیر خارجه همچنین گفت که سفر برخی از سران کشورها به ایران در آینده ای نزدیک صورت میگیرد که از جمله آنها اردوغان و العبادی هستند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: ظریف درخصوص مذاکرات هستهای نیز اینطور گفت که شرایط داخلی به لحاظ سیاسی در آمریکا شکننده است و لابیهای صهیونیست نیز فعال هستند تا شعار «توافق بد، بدتر از توافق کردن است» را جا بیاندازند و صهیونیستها هر نوع توافق با ایران را خطرناک میدانند. به همین جهت آمریکاییها به دنبال حل مشکل نیستند و نمیخواهند توافقی حاصل شود و ما باید بتوانیم به دنیا ثابت کنیم که ما خواهان توافق بوده اما آمریکا و غربیها نخواستند و مانع شدند.
وی با اشاره به صحبتهای دیگر ظریف در کمیسیون امنیت افزود: وزیر امور خارجه معتقد است با اجماع و همدلی داخلی و استحکام و مقاومت در حفظ منافع و اصول کشور در سیاست خارجی موفق و پیروز میشویم و زیادهخواهی آمریکا با شکست روبرو خواهد شد. همچنین ظریف در ارتباط با تروریستهای داعش نیز گفت که وحشت آمریکا و اروپا و عربستان کاملا واقعی است و چیزی که خودشان درست کردهاند اکنون به هیولایی تبدیل شده که خودشان از آن وحشت دارند و در مقابله با آن ماندهاند.
نقوی حسینی گفت: آقای ظریف اینطور بیان کرد که روابط ما با عربستان براساس حفظ عزت و احترام متقابل پیگیری میشود و ما به عنوان وزارت خارجه باید حداکثر فشار را علیه دشمنان بیاوریم تا حداقل فشار متوجه ایران شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پایان یادآور شد: در این جلسه اعضای کمیسیون از جمله آقایان کوثری، حقیقت پور، فتحالله حسینی، کریمی قدوسی و بخشایش اردستانی دیدگاهها و نظرات خود را مطرح کرده و آقای ظریف توضیحات مفصلی را ارائه کردند.
انتهای پیام