تاکید معاون سفیر فلسطین در تهران بر نقش محوری ایران در مسأله فلسطین

محمد مصطفی جهیر در سخنانی در مراسم افتتاحیه دوره مقدماتی آشنایی با قضیه فلسطین در موسسه تحقیقاتی ندا، گفت: کسانی که شرایط ملت فلسطین را در جهان درک می‌کنند بهتر می‌توانند تصمیماتی را که در سطح رهبری فلسطین اتخاذ می‌شود درک کنند.

محمد مصطفی جهیر در سخنانی در مراسم افتتاحیه دوره مقدماتی آشنایی با قضیه فلسطین در موسسه تحقیقاتی ندا، گفت: کسانی که شرایط ملت فلسطین را در جهان درک می‌کنند بهتر می‌توانند تصمیماتی را که در سطح رهبری فلسطین اتخاذ می‌شود درک کنند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وی افزود: ما در کشورهای زیادی زندگی کرده‌ایم و فشارهای زیادی را متحمل شدیم و اگر افراد بتوانند شرایط ما را درک کنند بهتر می‌توانند تصمیماتی که در سطح رهبری فلسطین انجام می‌شود را درک کنند و این درک برایشان آسان می‌شود.

وی با اشاره به نیاز مسأله فلسطین به کمک کشورهای عربی و اسلامی، تصریح کرد: ما از صد سال پیش که مبارزاتمان را علیه اسرائیل آغاز کردیم به کشورهای عربی و اسلامی نیاز داشتیم و اگر این کمک‌ها نبود اکنون مسأله فلسطین زنده نبود.

جهیر در ادامه به رابطه ایران و فلسطین اشاره کرد و گفت: از دهه 60 میلادی از زمانی که امام خمینی (ره) در نجف اشرف بودند این رابطه آغاز شد. رهبریت فلسطین با امام (ره) رابطه داشتند و هماهنگی‌هایی میان طرفین وجود داشت. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز اولین هیأت بلندپایه‌ای که به ایران آمد، هیأتی از فلسطین بود که در آن عرفات دیداری با حضرت امام (ره) داشت. این روابط اگرچه با فراز و نشیب‌هایی همراه بود اما ادامه یافت.

وی افزود: از همان روز اولی که ما به برکت انقلاب اسلامی ایران به ایران آمدیم سفارتی به ما داده شد که اولین سفارت ما در جهان بود.

معاون سفیر فلسطین در تهران با اشاره به حمایت‌های ایران از مسأله فلسطین، تأکید کرد: اگر کمک‌های ایران در غزه نبود فکر نمی‌کنم برادرانمان در غزه می‌توانستند دوام بیاورند. ایران اولین کشوری بود که فلسطین را به رسمیت شناخت و در تمامی کنفرانس‌ها و محافل بین‌المللی مسأله فلسطین، مسأله اول ایران بود.

وی ادامه داد: در عرصه فلسطین ما وارد وحدت ملی شدیم و معتقدیم کمک تمامی برادرانمان در جهان عرب و اسلام و به ویژه ایران می‌تواند نقش خوبی در مستحکم کردن این وحدت داشته باشد. می‌دانیم که در عرصه بین‌المللی ایران به دلیل حمایت از مسأله فلسطین بهای سنگینی می‌پردازد. این کشور همواره از مسأله فلسطین دفاع کرده و امام خمینی (ره) از همان ابتدا خطراتی که در خصوص مسأله فلسطین بوده را لمس کرده بود.

جهیر تأکید کرد: ما واقعا" به وحدت میان خود نیاز داریم و اگر متحد شویم می‌توانیم اعراب و مسلمانان را نیز دور خود جمع کنیم. درست است که در غزه تلفات زیادی داشتیم اما توانستیم برای اولین بار توازن وحشت را ایجاد کنیم. ما از مواضع ایران بسیار سپاسگزاریم.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص مذاکرات میان اروپایی‌ها در زمینه به رسمیت شناختن فلسطین، گفت: اگر به جهان عرب و اسلام نگاه کنیم می‌بینیم که کار ما خیلی طولانی است. ما جزوی از ملت عرب و اسلام هستیم. هرگاه این دو ملت با هم متحد شوند ما هم می‌توانیم به حقوق خود برسیم اما متأسفانه شرایط به گونه‌ای است که ما هم باید مذاکره و هم مبارزه کنیم. ما هیچ وقت اسلحه‌مان را کنار نگذاشتیم و اگر گروهی به طرف سیاست رفت گروه دیگر مبارزه می‌کند اما تا زمانی که شرایط جهان عرب و اسلام این‌گونه است و اگر متحد شویم می‌توانیم کارها را پیش ببریم.

جهیر تصریح کرد: کشورهای عربی و اسلامی و به ویژه ایران می‌توانند نقش محوری در مسأله فلسطین داشته باشند.

در ادامه این مراسم حسین شیخ‌الاسلام مشاور امور بین‌الملل رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنانی پیرامون ضرورت فهم و تبیین دقیق و کارشناسی مسائل فلسطین با تأکید بر انجام کار کارشناسی در خصوص مسأله فلسطین، فلسطین را مسأله راهبردی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و افزود: در اینجا کشتی جدی میان ما و استکبار وجود دارد که هر کس پیروز شود سرنوشت این درگیری را در کل منطقه تعیین کرده است.

وی تصریح کرد: در مسأله فلسطین ما خوشبختانه با خلوص نیت وارد عمل شدیم و این ما هستیم که در مقابل همه ایستادیم و گفتیم که غزه باید مسلح باقی بماند. این اراده و سیاست ما است که به لطف خدا درمنطقه پیش می‌رود. ما سرمایه‌گذاری عظیمی در رابطه با مسأله فلسطین کردیم و اگر در این مسأله موفق شویم نه در منطقه بلکه در کل جهان موفق شده‌ایم.

شیخ‌الاسلام با اشاره به تلاش دشمنان در به فراموشی سپردن مسأله فلسطین به واسطه مطرح کردن جنگ‌های شیعه و سنی و یا مسأله داعش بر انجام کار کارشناسی موفق از سوی صاحب‌نظران تأکید کرد.

در ادامه این مراسم نیز کتاب "اسیران آزاده، عقاب‌هایی در آسمان میهن" چاپ بیروت به عنوان یکی از کتاب‌های جدیدی که در حوزه مسأله فلسطین و اسرا جدیدا به چاپ رسیده، معرفی شد. این کتاب در دو جلد و یازده فصل از سوی انتشارات دارالفارابی در بیروت به چاپ رسید که در خصوص امنیت اسرائیل و فلسفه شکنجه، مفهوم دستگیری، معرفی اسرا و بازداشت‌شدگان، نوآوری‌های شکنجه در زندان‌های رژیم صهیونیستی، معرفی زندان‌های مختلف رژیم، احکام و محاکمه‌های زندانیان، چالش‌های اسرا و وضعیت بهداشتی آنان، راهکارهای آزادسازی اسرا، نوع برخورد با زنداینان فلسطینی و اسرائیلی و... است.

دوره مقدماتی آشنایی با قضیه فلسطین از فردا از سوی موسسه تحقیقاتی ندا برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ مهر ۱۳۹۳ / ۱۸:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 93071508854
  • خبرنگار : 90068

برچسب‌ها