در دیدار ستاری با وزیر آموزش، علم و فناوری ژاپن مطرح شد

اعلام آمادگی ژاپن برای همکاری‌های متقابل علمی با ایران

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور که به منظور شرکت در یازدهمین مجمع جهانی علم و فناوری STS، در ژاپن حضور دارد، با وزیر آموزش، فرهنگ، علم و فناوری ژاپن (MEXT) دیدار و گفت‌وگو کرد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور که به منظور شرکت در یازدهمین مجمع جهانی علم و فناوری STS، در ژاپن حضور دارد، با وزیر آموزش، فرهنگ، علم و فناوری ژاپن (MEXT) دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور که برای شرکت در یازدهمین مجمع جهانی علم و فناوری STS در کیوتوی ژاپن به سر می‌برد، با هاکوبون شیمامورا وزیر آموزش، ورزش، فرهنگ و علم و فناوری ژاپن (mext) دیدار و درباره علایق مشترک دو کشور در موضوع علم و فناوری گفت‌وگو کرد.

در این دیدار که در کیوتوی ژاپن صورت گرفت، شیمامورا به تشریح برنامه‌های دولت ژاپن در موضوع علم، فناوری، آموزش و فرهنگ پرداخت و در این میان با اشاره به وضعیت و پتانسیل علم و فناوری در ایران و همچنین پیشرفتهای علمی و فناوری کشورمان، برای همکاری‌های متقابل در این حوزه میان دو کشور ابراز علاقه‌مندی کرد.

وی همچنین در پاسخ به دعوت دکتر ستاری از وی برای حضور در ایران ضمن قبول این دعوت، خرسندی خود را از حضور در کشورمان اعلام کرد.

در این دیدار معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در خصوص پیشرفتها و دستاوردهای محققان و دانشمندان ایرانی در حوزه علم و فناوری و حمایتهای دولت تدبیر و امید در موضوع شرکتهای دانش بنیان و همچنین نوع نگرش به موضوع علم و فناوری در دولت یازدهم توضیحاتی ارائه داد.

ستاری همچنین به نگاه مثبت ارائه شده در نشست مشترک شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن و دکتر روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در حاشیه مجمع سالیانه سازمان ملل اشاره و بر تقویت مناسبات و همکاری‌های مشترک تاکید کرد.

در خلال ارائه گزارش توسط دکتر ستاری درباره موضوعات علم و فناوری و وضعیت تحصیل و تعداد دانشجویان در ایران، از نکاتی که در این جلسه جلب توجه کرد و موجب شگفتی و تحسین شیمامورا شد، میزان و تعداد بالای دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی عالی و نیز میزان قابل توجه دانشجویان دختر در مقاطع مختلف دانشگاهی بود.

در بخش دیگری از این دیدار، شیمامورا به برنامه علمی و فناوری 2020 دولت ژاپن اشاره و تاکید کرد از آنجایی که هدف گذاری دولت ژاپن برای سال 2020 دو برابر کردن تعداد دانشجویان ژاپنی در خارج کشور و نیز دو برابر کردن تعداد دانشجویان خارجی در کشور ژاپن است، نسبت به جذب بیشتر دانشجویان ایرانی برای تحصیل در ژاپن اعلام آمادگی کرد.

دیدار دکتر ستاری با جمعی از وزرای علم و فناوری سایر کشورها

همچنین دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با جمعی از وزرای علم و فناوری شرکت کننده در اجلاس STS و نیز تعدادی از مسؤولان و افراد ذی نفوذ و برندگان جایزه نوبل حوزه علم و فناوری شرکت کننده در این اجلاس دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزرای علم و فناوری کشورهای مالزی، آفریقای جنوبی، کوبا، عمان، آرژانتین سنگاپور، هند و...، از جمله وزرایی بودند که با معاون علمی و فناوری رئیس جمهور دیدار کردند و در مورد وضعیت علم و فناوری در کشورهای خود و نیز موضوعات منطقه‌ای و مشترک به گفت وگو و تبادل نظر پرداختند.

بر اساس این گزارش، این سفر به دعوت رسمی وزیر سیاست علم و فناوری کشور ژاپن از 13 تا 15 مهرماه امسال صورت می‌گیرد. پیوند یافته‌های علم و فناوری با نیازهای روز جامعه با تاکید بر محافظت از زمین، ایجاد صلح و آرامش در جوامع انسانی از جمله اهداف برگزاری کنفرانس بین المللی STS است.

علاوه بر وزرای علوم و فناوری کشورهای جهان، رؤسای مجامع علمی، دانشگاه‌های معتبر و صاحبان برندهای برتر دنیا نظیر بنز، بی ام و، سونی، توشیبا، هوآوی و... در این کنفرانس که از آن به داووس علم و فناوری یاد می‌شود، شرکت می‌کنند.

شرکت دکتر ستاری در اجلاس نوآوری برای زمین خنک

بر همین اساس، پس از مجمع STS، بنا به دعوت رسمی وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن، فردا 16 مهرماه، دکتر ستاری در «اجلاس نوآوری برای زمین خنک» در شهر توکیو پایتخت ژاپن حضور می‌یابد و در آن به سخنرانی می‌پردازد.

در این سفر، دکتر ستاری را دکتر وحید احمدی معاون وزیر علوم، مهندس علی مرتضی بیرنگ معاون امور بین‌الملل و تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر سپهر قاضی نوری معاون سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی، پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و دکتر رضا نظرآهاری سفیر ایران در ژاپن همراهی می‌کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ مهر ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93071508481
  • خبرنگار :