مهدی فضائلی میگوید: برخی تلاش میکنند فضای مطبوعات را منفی و همراه با یأس و ناامیدی توصیف کنند، اما اگر در مطبوعات ما چنین فضای تیره و تاری حاکم باشد، نباید چنین صف طولانی برای درخواست مجوز نشریات داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار بخش رسانه ایسنا، مهدی فضائلی - مدیرعامل انتشارات سروش - در نشست نقد و بررسی پیشنویس لایحه سازمان نظام رسانهای جمهوری اسلامی ایران که روز دوشنبه (14 مهرماه) در دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها برگزار شد، اظهار کرد: از سال 84 و پیش از آن تقریبا همه دستاندرکاران رسانهای به اجماع رسیدند که قانون مطبوعات که همین قانون فعلی است، پاسخگوی نیازهای فضای رسانهای نیست؛ بنابراین در برنامه چهارم توسعه تدوین نظام جامع رسانهای به عنوان تکلیف ذکر شد.
او ادامه داد: در دولت نهم که اجرای برنامه چهارم توسعه را بر عهده داشت، قدمهایی در این زمینه برداشته و یک پیشنویس تدوین شد، اما در دولت دهم معاونت جدید مطبوعاتی آن پیشنویس را قبول نداشت و قرار شد آن را اصلاح و پیشنویس جدیدی تهیه کند. اما به هر حال در دولت دهم هم این اتفاق نیفتاد و حالا نوبت به دولت یازدهم رسیده است اما آن چه در برنامه چهارم و برنامه پنجم توسعه بر آن تأکید شده، تدوین نظام جامع رسانهای است و چیزی به عنوان تدوین نظام صنفی در آن ندیدهام؛ بنابراین متن این پیشنویس در راستای آن برنامه نیست.
فضائلی همچنین اضافه کرد: وقتی قرار است نظام جامعی تعیین شود باید هنگام تهیه و تدوین آن همه اجزا دیده شوند تا نظام از انسجام بیشتری برخوردار شود. اشکال اساسی که به اعتقاد من به این پیشنویس وارد است، این است که این پیشنویس مصداق نظام جامع رسانهای نیست. بهتر بود دوستان ما در معاونت مطبوعاتی و دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانههای تلاش میکردند تکلیف برنامه را به سرانجام برسانند. میتوان دست کم برای برنامه ششم تدبیری اندیشید که این مسائل تکرار نشود. چون ما 10 سال است قصد تدوین نظام جامع رسانهای را داریم و هنوز به سرانجام نرسیده است. پس حتما موانعی وجود داشته که این کار هنوز به هیچ نتیجهای نرسیده است.
او سپس اظهار کرد: تدوین نظام جامع رسانهای کار سختی است. باید سرفصلهای اصلی که قرار است در این نظام دیده شود، مشخص شود و وزارت ارشاد گام به گام برنامهاش را تنظیم کند. پیشنهاد دیگر من این است که با توجه به تجربه ارزشمندی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در تدوین نظام جامع علمی کشور و نقشه مهندسی فرهنگی کشور دارد، از تجربیات این شورا استفاده شود تا این نظام به نتیجه برسد.
فضائلی در بخش دوم این نشست درباره انتقاداتی که به فضای رسانهای کشور وارد شد، گفت: در طول سالهایی که من در فضای رسانهای فعالیت کردهام دیدهام که ما با یک آسیب و مشکل روبرو هستیم و آن این است که برخی تلاش میکنند یک فضای منفی و روحیه یأس و ناامیدی را از فضای مطبوعاتی القا کنند. من این موضوع را ناشی از ذهنیت این افراد و ساخته و پرداخته برخی فضاها میدانم. اگر در مطبوعات ما چنین فضای تیره و تاری حاکم باشد نباید چنین صف طولانی برای درخواست مجوز نشریات داشته باشیم. من نمیخواهم منکر مشکلات شوم اما نباید تصویرها را اینقدر مخوف و غیرواقعی جلوه دهیم.
انتهای پیام