موافقتنامه همکاری علمی - تحقیقاتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت نفت با حضور نجفی، سرپرست وزارت علوم و زنگنه، وزیر نفت به امضا رسید.
به گزارش خبرنگار پژوهشی ایسنا محمدعلی نجفی امروز در مراسم امضای این موافقتنامه همکاری تحقیقاتی با بیان این که موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه از روزهای اول انقلاب و به خصوص بعد از وقوع انقلاب فرهنگی در دانشگاهها مطرح شده است، گفت: این موضوع همواره مورد توجه قرار داشته و تلاشهای زیادی در این زمینه صورت گرفته اما در واقعیت هنوز نتوانستهایم به نقطهای مطلوب و ایدهآل دست یابیم.
وی با اشاره به وجوه مختلف به کارگیری توان علمی دانشگاهها در حل مسائل مربوط به صنعت تصریح کرد: در این راستا امروز قراردادی میان وزارت نفت و چند دانشگاه بزرگ کشور منعقد میشود و طی آن دانشگاههای بزرگ در قالب میادین نفتی کشور مسوولیت تحقیقاتی مییابند که این در واقع یک نوآوری میان صنعت و دانشگاه است.
سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در قالب این تفاهمنامه دانشگاهها میتوانند از مشاوران خارجی نیز استفاده کنند که این موضوع باید تحت نظر دانشگاه صورت گیرد و این مبحث منجر به آن میشود که انتقال علم و دانش فنی صورت گیرد و جنبه بینالمللی بودن میتواند موجب تقویت این موضوع شود.
وی این قرارداد را نخستین الگو در این زمینه توصیف کرد که میتواند به عنوان یک مدل در آینده مورد استفاده قرار گیرد و ابراز امیدواری کرد که این قرارداد منشاء خیر و برکت برای دانشگاهها و صنعت و نفت و نظام فناوری کشور باشد.
وی اضافه کرد: در راستای این قرارداد شهرکهای بزرگ صنعتی میتوانند به عنوان یک مدل از آن استفاده کنند و همچنین برخی از دانشگاههای بزرگ نیز میتوانند در ارتباطات خود با شهرکهای صنعتی این الگو را مورد استفاده قرار دهند.
نجفی خاطرنشان کرد: همچنین در بخشهای خدماتی و دستگاههای بزرگ اقتصادی نیز این مدل قرارداد میان وزارت علوم و وزارت نفت قابل بهرهبرداری است و امیدواریم در نهایت موجب خیر و برکت برای صنعت نفت و دانشگاهیان ما باشد.
به گزارش ایسنا نجفی، همچنین در جمع خبرنگاران با بیان این که قرارداد پژوهشی میان وزارت علوم و وزارت نفت در راستای دو سیاست جدید وزارتخانه صورت گرفته است، گفت: یک موضوع بحث ماموریتگرا کردن دانشگاههاست به نحوی که ماموریت دانشگاه مشخص شود و مجموعه فعالیتهای آنها شکل گیرد. در این راستا به شش دانشگاه در قالب این قرارداد ماموریت مشخص در حوزه میادین نفتی داده شده است.
وی افزود: تقاضا محور بودن پژوهشها از دیگر سیاستهایی است که در این قرارداد مورد توجه قرار گرفته است به نحوی که هدف حل مشکلات اجرایی و عملی کشور در بخشهای مختلف باشد.
نجفی با بیان این که تقاضامحور بودن یکی از ویژگیهای این قرارداد به شمار میرود، در خصوص برنامههای وزارتخانه جهت ایجاد نشاط در دانشگاهها نیز گفت: ایجاد فضای آزاد اندیشی و نقادی در دانشگاهها میان استادان و دانشجویان از جمله برنامههای موجود در این راستا به شمار میرود؛ همچنین در این راستا در نظر داریم کرسیهای آزاداندیشی را در دانشگاهها توسعه دهیم و دیگر برنامههای موجود افزایش فعالیتهای فوق برنامه دانشگاههاست تا دانشجویان در کنار وظیفه اصلی خود به یک یا چند فعالیت علمی بپردازند.
انتهای پیام