آمارهای متفاوت از رشد اقتصادی و اینکه گزارش مرکز آمار ایران تنها به تایید آمار رشد مثبت بسنده کرده است، حکایت از این دارد که در بین سازمانهای دولتی هم اجماعی برای نرخ رشد 4.6 درصدی وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حسین راغفر در رابطه با آمار رشد اقتصادی مثبت 4.6 درصدی بانک مرکزی اظهار کرد: اقتصاد ایران آنقدر دارای ظرفیت های قدرتمند و کم نظیری است که اگر دولت ها اقدامات ایجابی خاصی هم انجام نداده باشند، رشد اقتصادی ایجاد خواهد شد؛ بنابراین فقط کافی است که دولت عملکرد سلبی انجام ندهد تا رشد اقتصادی رو به جلو حرکت کند.
وی با اشاره به تغییر فضای کشور با تغییر دولت در سال گذشته بیان کرد: نتیجه این تغییر خوشبینی و تغییر انتظارت عمومی است که موجب بهبود ملموسی در فضای اقتصادی کشور شده است اما باید به این سوال پاسخ داد که آیا این تحول برای رشد اقتصادی 4.6 درصدی کافی است یا خیر؟
این اقتصاددان ادامه داد:نرخ رشد 0.1 درصد هم می تواند نشانه خروج از رکود تورمی سالهای 1391 و 1392 باشد، اما در مورد اینکه آیا این وضعیت تناسبی با وضعیت اقتصاد ایران دارد یا خیر؟ باید پاسخ منفی قطعی داد چراکه اقتصاد ایران قادر به تولید رشد اقتصادی دورقمی در بلند مدت است از این رو نرخ رشد اقتصادی سه و چهار درصدی برای ایران به هیچ وجه راضی کننده نیست.
وی با بیان اینکه اقتصاد ایران دچار کجکاری های بسیار اساسی است، گفت: علت اصلی این موضوع ناکارآمدی های پرهزینه برای اقتصاد کشور است که می توان با رفع موانع مربوطه رشد های بزرگتری را بدست آورد.
راغفر که در برنامه تلویزیونی پایش سخن می گفت یادآور شد: در گزارش دولت در رابطه با علل ایجاد رکود تورمی اشاره شده بود که به دلیلی فقدان سرمایه گذاری در سال 1392 نباید انتظار چندانی برای خروج از رکود در سال 1393 داشت.
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا با اشاره به تغییر چشمگیر برخی متغیر ها به عنوان لازمه رشد اقتصادی 4.6 درصدی بیان کرد : افزایش اشتغال، کاهش تورم،افزایش درآمد سرانه مردم از جمله این متغیرها هستند. در عین حال که رشد اقتصادی مفهومی بلند مدت است و تغییرات کوتاه مدت آن تنها می تواند نشانه بهبود باشد.
وی ادامه داد: بهبود رشد اقتصادی و اینکه در کدام بخشهای اقتصاد ایجاد شده است می تواند تعیین کننده کیفیت رشد باشد این در حالی است که رشد با کیفیت بالا تنها در نتیجه افزایش ارزش افزوده و خلاقیت ایجاد می شود.
انتهای پیام