«مسعود سلطانیفر» از تهیه طرح 5+1 که شامل پیشنهادهای بودجهای این سازمان است، خبر داد.
به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در همایش تجلیل از 200 سرمایهگذاری گردشگری که شب گذشته برگزار شد، با اشاره به ضعف بودجه این سازمان اظهار کرد: سه ماه قبل در معاونت برنامه و بودجه جنجالی کردیم و وضعیت بودجه این سازمان را تشریح کردیم. به این نتیجه رسیدیم که طرح 5+1 را که شامل پیشنهادهای بودجهای میشود آماده کنیم که اکنون این طرح آماده شده است.
او پیش از آنکه سخنانش را رسما آغاز کند، در پاسخ به اظهارات سرمایهگذارانی که قبل از او صحبت کرده و شرطهایی گذاشته بودند که مسئولان در چنین مراسمهایی گزارش عملکرد ندهند و یا مجلس را شبیه مراسم ختم نکنند که در آن روضه خوانده شود و یا به انتقادها پاسخ داده نشود، گفت: پس من چگونه میتوانم صحبت کنم و چه رویکردی میتوانم داشته باشم. دست کم باید گزارشی را بدهم.
معاون رئیس جمهور سپس به گزارش مجمع جهانی اقتصاد از وضعیت گردشگری 140 کشور دنیا اشاره کرد و افزود: براساس شاخصهای رقابتپذیری که شامل چارچوبهای قانونی و سیاستها، زیرساخت و فضای کسب و کار، منابع انسانی، فرهنگی و محیطی رتبه ایران در بین 140 کشور 98 بوده که در مقایسه با سال 2012، 14 تا 16 درصد بیشتر شده است.
او بدون آنکه به رتبه ایران در شاخص چارچوبهای قانونی و سیاستها اشاره کند، گفت: ایران در این شاخص جزو ردههای آخر بوده، اما در شاخص زیرساخت و کسب و کار رتبه آن 96 و در شاخص منابع انسانی، فرهنگی و محیطی این رتبه 74 بوده است.
سلطانیفر ادامه داد: ایران در یک شاخص بین 140 کشور رتبه اول را داشته و آن هزینه سفر برای گردشگر خارجی بوده است که علت آن به نرخ برابری ریال و دلار برمیگردد.
وی در ادامه به قابلیتهای بازپرداخت پروژههای گردشگری اشاره کرد و افزود: در کشور چه بستری مثل گردشگری وجود دارد که سالی 300 میلیارد تومان به آن بودجه بدهند اما 20 هزار میلیارد تومان برگرداند؟ سال گذشته ایران از 4.5 میلیون گردشگر ورودی 5.5 تا 6 میلیارد دلار یعنی 18 هزار و 600 میلیارد تومان درآمد کسب کرد. آیا پتروشیمی و نفت چنین قابلیتی دارد؟ هیچ بخشی این توجیه را ندارد.
او با یادآوری این نکته که سرمایهگذاری در گردشگری در دنیا به شدت توجیه دارد، اظهار کرد: لازم است ما و مجلس در اینباره بیشتر همت کنیم. اینکه من برای روز جهانی جهانگردی از رئیس مجلس درخواست کردم در چنین مراسمی حضور داشته باشد چون فرصت خوبی بود که ایشان در جریان موانع و مشکلات گردشگری قرار بگیرد. قبل از آن هم برای دعوت از آقای لاریجانی مفصل با ایشان صحبت کرده بودم.
وی اضافه کرد: کمیسیون بودجه و فرهنگ 10 دستگاه را دعوت کرده بود که فقط رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و وزیر ورزش و جوانان در این کمیسیون حضور داشتند، بقیه دستگاهها، معاونان خود را فرستادند. ما به این فکر میکنیم که از همه فرصتها برای توجیه کردن باید استفاده کنیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اوضاع اقتصادی کشور به دنبال تحریمهای ایجاد شده اظهار کرد: امیدواریم در مذاکرات 1+5 در زمینه رسیدن به حقوق هستهای و منافع ملی به چارچوب معین برسیم و پایههای تحریم فرو بریزد تا مشکلات حل شود. زمانی میگفتند تحریمها کاغذپاره است، در حالیکه الان میبینند اینطور نیست و اقتصاد کشور را فلج کرده است.
وی افزود: دولت با چنگ و دندان میجنگد تا اقتصاد جاری کشور را بگرداند. ما با زحمت نفت میفروشیم اما پول آن را نمیتوانیم بگیریم، چون نظام بانکی دنیا اجازه ندارد این پول را به کشور برساند.
سلطانیفر با بیان اینکه از صفدر حسینی، رئیس صندوق توسعه ملی نیز دعوت شده بود در این مراسم حضور داشته باشد اما به دلیل تقارن این برنامه با ورود رئیس جمهور به ایران حضور برخی از مسئولان مثل وزیر اقتصاد تحتالشعاع قرار گرفت، یادآور شد: نخستین دستگاهی که 30 فروردینماه امسال سراغ هیأت امنای صندوق توسعه ملی رفت این سازمان بود. آقای صفدر حسینی 40 روز پیش به ما گفت چرا مدام پروژه گردشگری به ما معرفی میکنید. ما هم پاسخ دادیم مگر نگفتید این صندوق سقف اعتبار ندارد و همه پروژههای نیمه کاره را رها کنید. حالا ایشان یک هفته پیش به ما خبر دادند نخستین پروژه سال 93 که در صندوق مصوب شده گردشگری بوده، در حالی که هنوز صنایع دیگر نتوانستهاند این مصوبه را بگیرند.
وی در ادامه سخنانش به پیگیریهای مداوم رئیس جمهور از وضعیت گردشگری و پروژهها اشاره کرد و افزود: با این حساسیت دولت و رئیس جمهور و فضای باثبات و آرامشبخش اقتصادی، قطعا در صنعت گردشگری شرایط بهتر خواهد شد؛ اما اینکه تصور شود همه مسائل تا 6 ماه آینده حل میشود و بانکها با یک نامه به پروژههای گردشگری پول میدهند، اینطور نخواهد بود. در هر حال هر بانکی حافظ سرمایههای مردم است و باید روی طرحهایی که توجیه اقتصادی دارند، سرمایهگذاری کنند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: با توجه به وضعیت گردشگری کشور و رشدی که در حجم درخواستها برای سفر به ایران ایجاد شده ما سالیانه بین 25 تا 30 هتل چهار و پنج ستاره باید احداث کنیم. البته همه اینها با توجه به موقعیت اقتصادی کشور صورت میگیرد. زمانی کسی آمد و گفت 500 هتل میسازد، ما که پنج تای آن را هم ندیدیم باید واقعبینانه حرکت کنیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه همایش تجلیل از 200 سرمایهگذار گردشگری و در جمع خبرنگاران، به مشکلات ویزای الکترونیکی ایران اشاره کرد و افزود: کمبود منابع مالی سفارتخانهها مشکل اصلی راهاندازی ویزای الکترونیکی است که اجرای این طرح تا یک سال آینده به تعویق میاندازد.
سلطانیفر افزود: کلیات طرح ویزای الکترونیکی ایران به تفاهم رسیده، اما به دلیل مشکل تأمین منابع مالی در سفارتخانههای ایران، این طرح فعلا اجرا نمیشود، اما امیدواریم حداکثر تا یک سال آینده این مشکل را حل کنیم تا ورود گردشگران تسهیل شود.
او سپس به ساماندهی گردشگران زیارتی با توجه به کارگروه گردشگری زیارتی که با حضور نمایندگانی از دستگاههای مرتبط تشکیل شده است، اشاره کرد، یادآور شد: سالانه دو میلیون گردشگر زیارتی از کشورهای عربی و اسلامی به ایران وارد میشوند که خوب ساماندهی نمیشوند و ما پیگیریم تا این مسأله حل شود.
معاون رییس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار یک رسانه عربزبان دربارهی اینکه ایران چه تلاشی برای ایجاد رغبت در گردشگران عربی برای سفر به این کشور میکند، چرا که در سالهای اخیر اتفاقاتی برای گردشگران عربی در این کشور بویژه در سواحل شمالی رخ داده که این رغبت را از بین برده است، اظهار کرد: این سخنان را تأیید نمیکنم، چرا که براساس گزارش سازمان جهانی جهانگردی رتبه ایران در امنیت 17 اعلام کرده است. ضمن آنکه بر اساس مشاهدات و مصداقها، معدود اتفاقاتی که در ایران رخ میدهد به اندازه اتفاقاتی نیست که در کشورهای توسعه یافته و اروپایی برای گردشگران رخ میدهد.
سلطانیفر در ادامه سخنانش به محدودیتهای حمل و نقل هوایی به عنوان یکی از زیرساختهای مهم بخش گردشگری اشاره کرد و افزود: به دلیل تحریمها بیش از 40 درصد ناوگان هوایی دچار کمبود قطعات و مشکلات مختلف است که نمیتواند خدمات خوبی به مسافران بدهد.
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سپس به سایت خانه مسافر که این هفته راهاندازی شده است، اشاره کرد و گفت: تاکنون اطلاعات هفت هزار مکان اقامتی در این سایت ثبت شده که امیدواریم به 20 هزار مکان برسد.
سلطانیفر همچنین از راهاندازی فاز نخست پرتال جامع گردشگری تا یک ماه آینده خبر داد.
انتهای پیام