جانشین فرمانده ناجا از افزایش خروج مجرمان از کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار «انتظامی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار حسین اشتری در سومین نشست تخصصی قضات و پلیس بین المللی ناجا موضوع عدالت و احقاق حق را همواره از مهمترین آرمانها و دستاوردهای جمهوری اسلامی دانست و گفت: امروز با هماهنگی میان قوه قضاییه و پلیس دفاع از مردم و احقاق حق آنان در جایگاه مناسبی قرار گرفته که این هماهنگی در یک دهه گذشته میان پلیس و قوه قضاییه در حد خوبی بوده است.
اشتری با بیان اینکه البته این به این معنا نیست که ما در هیچ جای کشور مشکل نداشته باشیم گفت: خوشبختانه هماهنگیها روز به روز بیشتر شده و اثرات آن برای جامعه نیز مشهود تر است.
جانشین رئیس پلیس کشور با اشاره به بحث پیگیری جرایم و مجرمانی که به خارج از کشور گریختهاند اظهار کرد: این پتانسیل وجود دارد که با همکاری قوه قضائیه مجرمان را دنبال کنیم و در چند سال اخیر هم گامهای خوبی برداشتهایم و امیدواریم با اشراف اطلاعاتی و هماهنگیهایی که موجود است این اقدام را بیشتر انجام دهیم.
امروز متخلفان به راحتی از کشور خارج میشوند
اشتری در ادامه با اشاره به خروج آسان متخلفان از کشور افزود: امروز کسانی که در حوزههای اجتماعی، اقتصادی و ... تخلفی را انجام دادهاند خیلی راحت از کشور خارج میشوند و برخی از کشورهای خارجی هم به دنبال این هستند که این افراد را پناه دهند؛ بدون آنکه محاکمه شوند.
وی با بیان اینکه در پناه سازمانهای خارج از کشور، مجرمان تقویت شدهاند گفت: بعضی از پایگاههایی که مجرمان میتوانند به آن رجوع کنند را به نزدیکی مرز آوردهاند به طوری که 50 تا 60 کیلومتر پس از مرز پایگاهی وجود دارد که این مجرمان میتوانند به آنجا رفته و ادعا کنند که ما پناهنده شدهایم.
اشتری با بیان اینکه تخلفات بسیاری از این افراد عمومی صورت میگیرد که ربطی به سیاست و حکومت ندارد گفت: ما میتوانیم با ابزارهایی که در اختیار اینترپل است، این مجرمان را شناسایی و دستگیر کرده و در کشور خودمان محاکمه کنیم و قطعا اگر خلاف کارها متوجه این توان پلیس شوند همین حرکت بازدارنده خواهد بود.
افزایش خروج مجرمان از کشور
جانشین فرمانده ناجا تصریح کرد: گزارشهای ما نشان میدهد که در چند سال اخیر خروج مجرمان از کشور افزایش داشته است و متاسفانه برخی از کشورها نیز به خاطر عنادی که با نظام ایران دارند، به راحتی این افراد را پناهنده میکنند که ما در دیدار با کشورهای همسایه و مقامات اینترپل این موضوع را متذکر شدیم و آنان نیز به ما قولهایی دادهاند.
وی با اشاره به لطمهها و آسیبهایی که خروج مجرمان از کشور به دنبال دارد، گفت: میتوان با ا قدامات بازدارنده از خروج این افراد جلوگیری کرد.
وی شناسایی مجرمان با هماهنگی قوه قضاییه و ممنوع الخروج شدن آنها را یکی از این راهکارها دانست و گفت: اگر ما این کار را انجام دهیم دستمان پرتر خواهد بود.
اشتری اضافه کرد: نهادهای مربوط به این حوزه باید با جدیت این قانون را دنبال کنند و انتظار ما این است که بتوانیم به نحو احسن از قانون استفاده کنیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای موجود در سازمان اینترپل از هماهنگیها و همکاریهای قوه قضاییه تشکر کرد و گفت: هیچ جایی نبوده که ما بخواهیم رجوع کنیم و مخالفت شود اما یک سری از اقدامات زمان بر است و در برخی از موارد با مشکلاتی مواجهیم.
انتهای پیام