مدیر اجرایی ستاد ساماندهی تپه مرادآب کرج از موافقت شورای شهر با کلیات ارتقای ستاد ساماندهی تپه مرادآب به سازمان بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده کرج خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی البرز، «علیرضا رحیمی»، امروز(یکشنبه ششم مهرماه)، در نشست با معتمدین منطقه اسلامآباد کرج، گفت: در بازدید هوایی ابتدای دههی هفتاد رئیس جمهور وقت کشور از وضعیت نامناسب تپه مرادآب و مشاهدهی تجمع بناهای ریزدانه و ناپایدار در قالب بافت فرسوده پلکانی، دستور ویژهای جهت تملک و آزادسازی آن صادر شد.
وی افزود: البته در ابتدا بر سر تعیین محدودهی آزادسازی اراضی اختلاف نظر اساسی وجود داشت اما در نهایت مقرر شد ستاد ساماندهی به صورت هیئت امنایی کار آزادسازی 72 هکتار از اراضی ارتفاعات بیش از 1400 منطقه ی اسلامآباد (موسوم به تپه مرادآب) را آغاز کند.
مدیر اجرایی ستاد ساماندهی تپه مرادآب کرج خاطرنشان کرد: از آن سال تاکنون، بیش از 4500 پلاک ریزدانه و ناپایدار مسکونی و تجاری که حدود 70 هکتار از اراضی فوقالذکر را شامل میشود، آزادسازی شده و برای تملک بیش از 450 پلاک باقیمانده در زمینی به مساحت دو هکتار نیز حدود 60 میلیارد ریال اعتبار لازم است.
رحیمی ادامه داد: تأمین منابع مالی خریداری املاک مسکونی و تجاری واقع در اراضی مذکور از محل فروش اراضی سرمایهای همچنین حمایتهای مالی شهرداری کرج انجام شده است.
وی گفت: همچنین مقرر شد پس از پایان کامل عملیات آزادسازی، کار احداث پارک، مجتمعهای تفریحی و گردشگری و هتل با مشارکت بخش خصوصی آغاز شود که در این زمینه بدون همراهی معتمدین مناطق شش گانه اسلام آباد رسیدن به نقطه کنونی ممکن نبود.
مدیر اجرایی ستاد ساماندهی تپه مرادآب کرج با تأکید بر نقش تسهیلگیری معتمدین محلات در بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده، افزود: ستاد ساماندهی با بهرهگیری از جایگاه ارزشمند و تأثیرگذاری معتمدین بر افکار عمومی موفق به تملک و تخریب بیش از 4500 بنای ریزدانه و ناپایدار طی سالیان اخیر شده است.
رحیمی یادآور شد: اعتماد مردم به معتمدین که اغلب ریش سفیدان و بزرگان هستند بسیار ویژه است و مدیریت شهری در اجرای طرحها و پروژههای عمرانی همواره از نقش میانجیگری آنان بهره جسته است.
وی با بیان اینکه وساطت معتمدین موجب فرو ریختن دیوار بیاعتمادی بین مالکان بناهای ناپایدار و ستاد ساماندهی شده است، گفت: بدون وجود همراهی معتمدین حتی کوهی از اعتبار هم قادر به متقاعد کردن مالکان قدیمی اسلام آباد به فروش خانه و مغازه خود نبود و اگر ناچار به استفاده از گزینههای قهرآمیز هم میشدیم، هزینههای سیاسی و اجتماعی طرح افزایش مییافت.
مدیر اجرایی ستاد ساماندهی تپه مرادآب کرج گفت: اعتبار معنوی معتمدین در کنار اعتماد مالی دولت و مدیریت شهری موجب تسهیل در روند تملک اراضی تپه مرادآب شده و اکنون در اواخر راه هستیم.
رحیمی با اشاره به موافقت شورای شهر با کلیات ارتقای ستاد ساماندهی به سازمان بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده اظهار امیدواری کرد در سازمان مذکور نیز حساب ویژهای روی همراهی معتمدین محلات باز میشود و آنان سفیران نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده در محلات هستند.
انتهای پیام